Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ανακόλουθη η κυβέρνηση Αναστασιάδη


Ευθύς με την ανάληψη της εξουσίας , η κυβέρνηση Αναστασιάδη εμφανίζεται ανακόλουθη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και υποσχέσεις.
Πρώτη ανακολουθία αφορά το εθνικό θέμα. Κατά την προεκλογική περίοδο έδινε την εντύπωση ότι θα ακολουθήσει γραμμή δήθεν “ευρωπαϊκής λύσης” , ενώ τώρα ξεκαθαρίζει ότι θα επιδιώξει λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. 


Στο ζήτημα των ημικρατικών οργανισμών δήλωνε πως δεν θα επιτρέψει τις ιδιωτικοποιήσεις , τώρα κάνει λόγο , δια του υπουργού οικονομικών , για στρατηγικούς επενδυτές στους ημικρατικούς οργανισμούς , προβάλλοντας ως αιτιολογία πως θα μειωθούν τα κόστα παραγωγής μέσα από μια ιδιωτική διαχείριση.
Το ΑΚΕΛ από την άλλη θέλει να μείνουν οι ημικρατικοί στη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.
Και οι δύο γραμμές κατά την άποψη μας είναι λανθασμένες.
Οι ημικρατικοί οργανισμοί και κυρίως οι κερδοφόροι , αν παραμείνουν ως έχουν θα αυξάνουν την μονοπωλιακή καταλήστευση των λαϊκών στρωμάτων αφού θα δουλεύουν με κριτήρια κομματικών τσιφλικιών. Ένα παράδειγμα είναι η ΑΗΚ που για να είναι κερδοφόρα πληρώνει ο λαός το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αν πάλι ιδιωτικοποιηθούν κατά ένα μέρος με στρατηγικό επενδυτή ,σημαίνει πως θα μεταβιβαστούν αυτά τα τσιφλίκια σε κάποιους ιδιώτες είτε ντόπιους είτε ξένους. Οπότε θα συνεχίσει η καταλήστευση του λαού σε συνθήκες ανύπαρκτου ανταγωνισμού.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές λέμε ότι οι ημικρατικοί πρέπει να περάσουν στα χέρια της κοινωνίας στα χέρια του λαού , μέσα από ένα ελεγχόμενο από το κράτος εθνικό χρηματιστήριο ονομαστικών μετοχών. Συνακόλουθα να επικρατήσουν συνθήκες ανταγωνισμού και να καταργηθεί η μονοπωλιακή εκμετάλλευση της κοινωνίας που επιτρέπει υψηλά κόστα και ληστρικά κέρδη εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και της παραγωγής.
Προτείνουμε την ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ημικρατικών σε αντιδιαστολή με την ιδιωτικοποίηση ή την παραμονή τους στην παρούσα κατάσταση.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ