Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πως ωφελήθηκαν οι κυπριακές τράπεζες από το ελληνικό κούρεμα (Καζάκης – βίντεο )


“Να θυμίσουμε εδώ ότι το τραπεζικό λόμπι του κ. Νταλάρα – στο οποίο ανήκαν και οι κυπριακές τράπεζες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων – πήρε αποζημίωση για την συμμετοχή του στο PSI, 30 δις ευρώ μετρητά για λογιστικές ζημιές που δεν ξεπερνούσαν τα 18 δις ευρώ.


Ανάμεσα στους ωφελημένους ήταν και οι τράπεζες της Κύπρου, που εκτιμάται ότι για 5 δις ευρώ λογιστική ζημιά λόγω ελληνικών ομολόγων, εισέπραξαν γύρω στα 7 δις ευρώ αποζημίωση ως μετρητά φορτώνοντας πρόσθετο χρέος στον Έλληνα φορολογούμενο.

Αν προσθέσουμε σ’ αυτά και την μετανάστευση καταθέσεων και κεφαλαίων από την Ελλάδα στην Κύπρο, που ανήλθαν τουλάχιστον σε άλλα 5 δις ευρώ, οι κυπριακές τράπεζες βγήκαν ωφελημένες από την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Γι’ αυτό και είναι εντελώς πρόστυχη η προσπάθεια να φορτώσουν την κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Είναι καθαρό ψέμα και μπορεί να το ισχυριστεί μόνο όποιος δεν ξέρει, ή είναι τόσο απατεώνας που ενώ ξέρει τι έχει συμβεί, το παπαγαλίζει από σκοπιμότητα.”
Δημήτρης Καζάκης

σχόλιο ΕΔΗΚ :
Είναι ολοφάνερο πως ο πόλεμος που άρχισε από καιρό και διογκώνεται απροκάλυπτα εναντίον της Ελλάδος , ότι δήθεν αυτή ευθύνεται για την σημερινή οικονομική κατάσταση της Κύπρου κατευθύνεται από ξένα κέντρα και έχει σκοπό να καλλιεργήσει ανθελληνικό κλίμα και να “προετοιμάσει” το λαό να δεχθεί τουρκοσυνεταιριστικά σχέδια λύσης που θα περιλαμβάνουν και την συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ με την συμμετοχή της Τουρκίας.
Κάνουν λάθος όμως στους υπολογισμούς τους . Η ελληνική οργή θα πέσει σαν κεραυνός απάνω στα κεφάλια τους.
Έλληνες στις πολεμίστρες.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – Ε.ΔΗ.Κ