Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Έρχεται γενικό κούρεμα καταθέσεων;;;

Επειδή πολλοί μας ρωτάνε αν υπάρχει κίνδυνος κουρέματος όλων των καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες όπως φημολογείται , έχουμε υποχρέωση να τους απαντήσουμε δημόσια .
Ο μόνος τρόπος να μην κουρευτούν οι καταθέσεις των πολιτών είναι να επιστρέψουν οι τραπεζίτες τα δισεκατομμύρια που διασπάθισαν .

Αυτό επειδή είναι απίθανο να συμβεί τότε ο μόνος τρόπος να προστατευθεί το σύστημα τους , είναι να μεσολαβήσουν οι πολιτικοί για να επιτραπεί γενικό κούρεμα των καταθέσεων και ταυτόχρονα να συνεχιστεί για ένα μεγάλο διάστημα ο περιορισμός στις αναλήψεις κεφαλαίων.
Ο άλλος λόγος που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο γενικού κουρέματος είναι η απώλεια της “ασφάλειας” της κυπριακής οικονομίας η οποία στηριζόταν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και όχι στην παραγωγή. Το γεγονός αυτό υποχρεώνει το σύστημα της ευρωζώνης να επιβάλει στη Κύπρο υποτίμηση του νομίσματος της με τον μοναδικό τρόπο που υπάρχει εντός ευρώ δηλαδή το κούρεμα των καταθέσεων. Με αυτό το σκεπτικό δεν αποκλείεται το γενικό κούρεμα να ξεπεράσει ακόμα και το 40%.
Έτσι θα “σώσουν” το τραπεζικό σύστημα και θα παρατείνουν την εξάρτηση της οικονομίας της Κύπρου από τον μηχανισμό της ευρωζώνης και από τους διεθνείς τοκογλύφους.
Συνεπώς η εμπιστοσύνη που εξακολουθεί να δείχνει ο λαός στο τραπεζικό “του” σύστημα και τους πολιτικούς του συστήματος σε τίποτα δεν θα τον ωφελήσει.
Πρέπει επίσης να γνωρίζει ο λαός πως τυχόν αντιδράσεις θα αντιμετωπισθούν με την σιδερένια γροθιά του αστυνομικού κράτους .
Αυτό είναι το σύστημα που ο λαός εμπιστεύεται και υπερψηφίζει.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ