Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Το κατεστημένο φοβάται το δημοψήφισμα για το μνημόνιο


Ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός όχι μόνο δεν μπορεί να εκφράσει την λαϊκή βούληση σε καθολικά ζητήματα , όπως είναι το μνημόνιο και η παραμονή ή όχι στην ευρωζώνη , αλλά τουναντίον μπλοκάρει την λαϊκή βούληση και την ακυρώνει.
Για ένα θέμα που αφορά ολόκληρο το λαό γιατί να μην έχει δικαίωμα ο λαός να αποφασίσει περί αυτού ενεργοποιώντας κοινωνικές δυνάμεις που δεν υπάγονται στα κοινοβουλευτικά κόμματα ;
Εκείνο που προβληματίζει την κομματοκρατία είναι πως αν αφεθεί ο λαός να αποφασίζει για τα μεγάλα ζητήματα του , θα βρει άλλους δρόμους πραγματικής δημοκρατικής εκπροσώπησης που θα τινάξουν στον αέρα το κομματοκρατικό σύστημα .
Γιατί αν ο λαός βγει μπροστά και πάρει στα χέρια του την εξουσία και την δυνατότητα συνεχούς ελέγχου των αντιπροσώπων του , τότε τελειώνει το βασίλειο των φαύλων , το πλέγμα των πελατειακών σχέσεων και η απεχθής συνεργασία της κομματοκρατίας με την πλουτοκρατία- τραπεζοκρατία.
Αυτή η μορφή πολιτεύματος είναι αιτία όλων των κακών. Είναι η παράδοση της εξουσίας σε λίγους και η ταυτόχρονη φίμωση και απομόνωση του λαού από την διαδικασία παραγωγής πολιτικού λόγου και έργου.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές αντιτάσσουμε στην δικτατορία του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού την ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
Όπου στο νομοθετικό σώμα , που θα είναι η κυρίαρχη έκφραση της λαϊκής θέλησης , θα αντιπροσωπεύονται οι παραγωγικές ενώσεις αφενός και αφετέρου οι επαρχιακές ολότητες μέσα από οριζόντιο ψηφοδέλτιο και εκλεγμένο ελεγκτικό συμβούλιο που θα αναδύεται από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις μέσα από την αρχή της λαϊκής συνέλευσης και θα ασκεί συνεχή έλεγχο στους αντιπροσώπους , με δυνατότητα ανάκλησης και ατομικής αντικατάστασης τους.
Σε αυτή την οργανική δημοκρατία , το δημοψήφισμα θα είναι ένα από τα θεμελιώδη θεσμικά όργανα της πολιτείας για θέματα καθολικού ενδιαφέροντος είτε σε επίπεδο επαρχίας είτε επικράτειας.
Όσο για αυτούς που κάνουν λόγο για θεσμικές αλλαγές αλλά εννοούν να διαφυλάξουν ως κόρην οφθαλμού την κομματοκρατία και τον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό , έχουμε να πούμε πως αποτελούν αναχώματα του συστήματος για να περιορίσουν και αποπροσανατολίσουν τις λαϊκές και κοινωνικές δυνάμεις της διεκδίκησης και της αλλαγής που έρχονται .
Σε αυτό τον αγώνα , εμείς οι εθνικοκοινωνιστές θα είμαστε πρωτοπόροι για να χαλυβδώσουμε την λαϊκή διεκδίκηση με την εθνικιστική και κοινωνιστική ( σοσιαλιστική ) ιδεολογία που θα στηρίζει συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και θα καταδεικνύει στόχους και σκοπούς .
Καμιά αλλαγή δεν μπορεί να συντελεστεί από παρέες κουκουλοφόρων και τραμπούκων ούτε από απολιτικές συνάξεις και πολυσυλλεκτικά συμφύρματα.
Χρειάζεται ιδεολογία ατσάλινη , οργάνωση και πίστη στη νίκη μέχρι το θάνατο.
Γιατί ακόμα και αν αποτύχουμε θα είμαστε υπερήφανοι που δεν υποκύψαμε , που δεν γίναμε μια μάζα μαζί με τους ραγιάδες και τους προδότες. Αυτή η ηθική νίκη είναι αφεαυτής μια υπέρτατη αξία.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ