Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Περί του “κοινωνικού” δείπνου του προέδρου της Κ.Δ. και του εκπροσώπου των κατακτητών


Απόσυρση των προσφορών Χριστόφια αναμένει ο Νικόλας Παπαδόπουλος από τον Αναστασιάδη στο αποψινό “κοινωνικό” δείπνο που θα έχει με τον εκπρόσωπο της κατοχής , Έρογλου και τον Ντάουνερ.
Για την αναβάθμιση -αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος μέσα από την πρόταση Αναστασιάδη ( που ας σημειωθεί τέθηκε και επί κυβερνήσεως Χριστόφια) για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο με την Ε.Ε. , ούτε κουβέντα δεν κάνουν οι καρεκλοκένταυροι του μειοδοτικού ΔΗ.ΚΟ.
Τι είδους συνομιλίες θα κάνουν στη συνέχεια αν εκ των πραγμάτων αναβαθμιστεί το κατοχικό μόρφωμα μέσα από το απευθείας εμπόριο;
Η απάντηση είναι προφανής. Μετά την αναβάθμιση του απευθείας εμπορίου ανοίγει διάπλατα ο δρόμος προς την συνομοσπονδία.
Αυτή τη προοπτική την έχει αποφασίσει το προδοτικό Ζυριχικό κατεστημένο και εργάζεται με πλήρη δολιότητα να την περάσει στη συνείδηση του λαού ως βήμα προόδου και αμοιβαίας κατανόησης .
Η δική μας θέση είναι πως η κυπριακή δημοκρατία οφείλει να εγκαταλείψει την γραμμή των υποχωρήσεων και των συνομιλιών με τους κατακτητές και να προχωρήσει άμεσα στη πραγμάτωση της εσωτερικής πτυχής της αυτοδιάθεσης με την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της. Πάνω σε αυτή τη βάση θα μπορούσε να διερευνηθεί η πρόθεση των “τουρκοκυπρίων” αν θέλουν να ζήσουν σε μια ενιαία και αδιαίρετη δημοκρατία ή αν θέλουν να ταυτιστούν με την Τουρκία και την κατοχή.
Το ζήτημα αυτό πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Η προσπάθεια που γίνεται επί τόσα έτη , δια μέσου των συνομιλιών , για μετάβαση από το πρώτο κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα υπό την σκιά της τουρκικής κατοχής είναι αφ' εαυτής προσπάθεια προδοτική που εγκυμονεί τον κίνδυνο της εκδίωξης του ελληνισμού από τα πατρώα εδάφη.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.