Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Άρχισε η ρήξη ΔΗΚΟ – Αναστασιάδη με αφορμή το έγγραφο των Η.Ε.

Τα πρώτα σχόλια του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν πάνω στο έγγραφο των Η.Ε. , όπου καταγράφονται οι συγκλίσεις και αποκλίσεις που σημειώθηκαν κατά τις συνομιλίες της περιόδου 2008-2012 , επιβεβαιώνουν το δικόμας σχόλιο περί αθέτησης λόγου του Αναστασιάδη προς το ΔΗΚΟ και περί πονηρών ελιγμών Αναστασιάδη.

Διότι φαίνεται ότι δια του εγγράφου αυτού τίθενται ως βάση για την συνέχιση του διαλόγου οι συγκλίσεις της περιόδου 2008-2012 στις οποίες ίσως περιλαμβάνονται και θέσεις και προτάσεις που αποτέλεσαν την αιτία της απομάκρυνσης του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση Χριστόφια.
Ο Μάριος Καρογιάν που μελέτησε το κείμενο των Η.Ε , το χαρακτήρισε , πέραν των “ασαφειών και αυθαιρέτων πονηρών διατυπώσεων” που περιέχει , ως προσπάθεια ανάδειξης του σε “βάση για παρά πέρα διαπραγματεύσεις”και καλεί τον γενικό γραμματέα των Η.Ε να δώσει εξηγήσεις.
Εμείς θα λέγαμε στο Μάριο Καρογιάν να ζητήσει πρώτα εξηγήσεις από τον Αναστασιάδη. Αλλά μάλλον τούτο θα είναι αναπόφευκτο στην εξέλιξη της ρήξης ανάμεσα στο ΔΗΚΟ και την κυβέρνηση Αναστασιάδη που αρχίζει με αφορμή το έγγραφο αυτό .
Θεωρούμε ότι μια ρήξη ΔΗΚΟ – Αναστασιάδη θα είναι προς όφελος της πατρίδος , δεδομένου ότι ο νέος πρόεδρος άρχισε την θητεία του με ανακολουθίες , πονηριές και άκρως ενδοτικές διαθέσεις αναφορικά με το κυπριακό .
Ευχόμαστε η ρήξη αυτή που ήδη άρχισε να καταλήξει μια ώρα αρχύτερα στη κατακρήμνιση της κυβέρνησης Αναστασιάδη .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ