Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ένα μικρό χωριό με μεγάλη ψυχή: Ροβιές Ευβοίας - Ιούλιος 1974


Ένα μικρό χωριό με μεγάλη ψυχή: Ροβιές Ευβοίας - Ιούλιος 1974 -Άγνωστες δραστηριότητες..
Ιούλιος 1974  - Ιούλιος 2013   39 χρόνια...



_ΚΥΠΡΟΣ_________________________
Οι Τούρκοι εισβάλλουν ανενόχλητοι, κάτω από την προστασία των Αγγλο-αμερικάνων- στη μαρτυρική Κύπρο!
Οι Κύπριοι μαζί με την ΕΛ.ΔΥ.Κ γράφουν νέες χρυσές σελίδες στην Ελληνική Ιστορία, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις μηχανοκίνητες τεθωρακισμένες ορδές των βαρβάρων και την αεροπορία τους με λιανοτούφεκα.
Οι Έλληνες στην υπόλοιπη Ελλάδα παρακολουθούν με αγωνία τις ειδήσεις για την αιματηρή προέλαση των Τούρκων φονιάδων- εισβολέων.
..



___________________________


Βόρειος Εύβοια. Ροβιές
Ένα μικρό γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, κοντά στη Λίμνη Ευβοίας.
Ο κόσμος , φιλήσυχος, ευγενής,πολιτισμένος, παρακολουθούσε με αγωνία τα γεγονότα στη Κύπρο, τόσο από τα Ελληνικά δελτία ειδήσεων, όσο και απ ευθείας από τη Λευκωσία, αφού ο νεαρός Υπενωμοτάρχης- Αστυνόμος της περιοχής, με τα πρώτα γεγονότα, έμπειρος σε θέματα τηλεπικοινωνιών, είχε τοποθετήσει δέκτη συντονισμένο με το Ραδιοφωνικό Σταθμό Λευκωσίας και με εξωτερικό μεγάφωνο μετέδιδε έξω από το οίκημα του Σταθμού Χωροφυλακής σε απ ευθείας μετάδοση τα γεγονότα.( Για το 1974 ήταν επίτευγμα..!!)
   Σύντομα, αυθόρμητα προέκυψε η κοινή επιθυμία να γίνει κάτι, να βοηθηθούν οι Κύπριοι, έστω από αυτούς  τους ελάχιστους, με τις ασήμαντες δυνατότητες αλλά με την Ελληνική καρδιά να πάλλει μέσα τους δυνατά!
 Η ιδέα ήταν του νεαρού Αστυνόμου, που όμως σαν σπινθήρας  έβαλε φωτιά στις ψυχές των κατοίκων και θέριεψε!
 " Να μαζέψουμε τρόφιμα, φάρμακα και ό,τι άλλο θα ήταν χρήσιμο και να το στείλουμε στα αγωνιζόμενα αδέλφια μας, στην Κύπρο " !
 -Από στόμα σε στόμα ενημερώθηκαν όλοι οι κάτοικοι και κυριολεκτικά άδειασαν τα παντοπωλεία της περιοχής....ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>


ΤΟ ΕΊΔΑΜΕ ΕΔΩ