Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αρπαγή των περιουσιών του λαού ετοιμάζει η τρόικα και η κυπριακή τραπεζοκρατία

Την "εξυγίανση" της τράπεζας Κύπρου θα επιχειρήσει η τρόικα δημιουργώντας μια νέα  τράπεζα ακινήτων όπως την ονομάζουν όπου «οι εξασφαλίσεις ακίνητης περιουσίας του ξενοδοχειακού και κατασκευαστικού τομέα που αφορούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, να μεταφερθούν στην τράπεζα ακινήτων και στη συνέχεια αυτή η νομική οντότητα να πωληθεί σε οίκο του εξωτερικού.» .
Αυτό σημαίνει ότι μετά την αναβάπτιση της τράπεζας Κύπρου και την παράδοση της στους μετόχους της θα αρχίσει η αρπαγή των περιουσιών των μη εξυπηρετούμενων δανείων από οίκο του εξωτερικού.
Αυτά ενέκρινε ο λαός με την υπερψήφιση του Αναστασιάδη και της μνημονιακής πολιτικής του. Από αυτή τη πολιτική οι τραπεζίτες επωφελούνται τα μέγιστα , υπό την προστασία του πολιτικού συστήματος και ο λαός ρίχνεται στα λιοντάρια.
Επειδή όμως τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα , επειδή όλα μπορούν έστω και την εσχάτη στιγμή να διορθωθούν  και η πατρίδα μας να μπει σε πορεία παραγωγικής ανάπτυξης υπό λαϊκή αντισυστημική εξουσία , παραθέτουμε εκ νέου  κάποιες από τις εθνικοκοινωνικές μας προτάσεις.   
Ε.ΔΗ.Κ. : Προτάσεις εξόδου από την οικονομική κρίση 
Πρώτο: Κρατικοποίηση των τραπεζών με σκοπό όχι να φορτωθεί το κράτος τα χρέη τους αλλά για να ελεγχθεί πλήρως η διακίνηση του κοινωνικού κεφαλαίου προς την εθνική παραγωγή και να παταχθεί η δουλεία του τόκου. Παραγωγική ανακύκληση εθνικού κεφαλαίου στον εθνικό χώρο.

Δεύτερο: Κρατική αναπτυξιακή τράπεζα που θα ενισχύσει χωρίς τοκογλυφικές επιβαρύνσεις την ανάπτυξη και την παραγωγή σε συνεργασία με ένα υπουργείο ανάπτυξης που θα επικεντρώνεται στην έρευνα.

Τρίτο :Έξοδος από την ευρωζώνη και επιστροφή σε έκδοση εθνικού νομίσματος που δεν θα ελέγχεται από ξένους οίκους.

Τέταρτο: Δημιουργία εθνικού χρηματιστηρίου πραγματικών αξιών , ελεγχόμενο από το κράτος , ώστε να διοχετεύεται παραγωγικά το κοινωνικό κεφάλαιο.

Πέμπτο : στήριξη συνθηκών παραγωγικού ανταγωνισμού και κατάργηση όλων των μονοπωλίων και των καρτέλ .

Έκτο : Συρρίκνωση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και διοχέτευση του πλεονάζοντος προσωπικού σε νέες επιχειρήσεις με την βοήθεια της κρατικής τράπεζας και του όλου εθνικοκοινωνικού συστήματος. Ως εκ τούτου προστασία απολαβών και δικαιωμάτων των εναπομείναντων δημοσίων υπαλλήλων.

Έβδομο: Αναλογικό φορολογικό σύστημα που θα φορολογεί τα πραγματικά εισοδήματα και θα προστατεύει τα λαϊκά στρώματα. Μείωση των εμμέσων φόρων.

Όγδοο: Κρατικοποίηση – κοινωνικοποίηση φυσικών εθνικών μονοπωλίων , όπως λιμάνια , αεροδρόμια , ορυκτός πλούτος .

Ένατο : Κατάργηση ημικρατικών οργανισμών που παρεμποδίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και περιορίζουν την κοινωνική δραστηριότητα.

Δέκατο : Εναρμόνιση εκπαιδευτικού συστήματος και παραγωγικής διαδικασίας ώστε να κτυπηθεί η δομική ανεργία.
Ενδέκατο: ριζική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – λαθρομεταναστευτικού και συντριβή της παράνομης εργασίας. Προστασία της εθνικής εργασίας και των εργατικών κατακτήσεων.

Δωδέκατο : Θεσμοθέτηση των παραγωγικών ενώσεων που θα διευθύνονται από την αρχή της λαϊκής συνέλευσης . Αντιπροσώπευση των παραγωγικών ενώσεων στην εθνική βουλή ( νομοθετικό σώμα )

Δέκατο τρίτο : Πόθεν έσχες στο συσσωρευμένο πλούτο και κρατικοποίηση – κοινωνικοποίηση του εάν έχει προέλθει από εύνοια απεχθών αντιλαϊκών συστημάτων ή από ξενοκρατία.

Δέκατο τέταρτο : Παροχή αγροτικής γης στους κατ' επάγγελμα αγρότες.

Δέκατο πέμπτο : Κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη βάση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Δέκατο έκτο : Εξισορρόπηση δικαιωμάτων και απολαβών ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα .

Δέκατο έβδομο : Αυτάρκεια στην κτηνοτροφική παραγωγή με αφορολόγητη πρώτη ύλη και λοιπά ενισχυτικά μέτρα .

Δέκατο όγδοο : Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης 
Δέκατο ένατο : Δημιουργία βιομηχανικών μονάδων με την συμβολή της κρατικής τράπεζας και την συμμετοχή των εργατών και του κοινωνικού κεφαλαίου . Συντονιστικός ρόλος του κράτους στην κοινωνική οικονομία. 

εικοστό: επενδύσεις στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας.

εικοστό πρώτο : αξιοποίηση της γνώσης και της πνευματικής ελληνικής κληρονομιάς.


Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ