Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Πολυμέτωπος πόλεμος κατά της ολιγαρχίας




 
Όσοι νομίζουν πως η σημερινή «κρίση» πλήττει τον καπιταλισμό ή προοιωνίζει την κατάρρευση του ,  απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πλέουν σε πελάγη φαντασιακής ευτυχίας.
Η κρίση αυτή παρήχθηκε από τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό με σχέδιο και μεθοδικότητα με σκοπό να συσσωρεύσει περισσότερη ΙΣΧΥ στην ολιγαρχία που χειρίζεται προς όφελος της το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Και όταν λέμε ΙΣΧΥ δεν εννοούμε μόνο χρηματικό όφελος αλλά ισχύ εξουσίας σε όλα τα πεδία.
Η κρίση αναδιαμορφώνει τις αξίες των προϊόντων και των ανθρώπων που για τους ολιγάρχες δεν είναι τίποτα άλλο παρά μηχανές που παράγουν κέρδος για αυτούς.
Η κρίση επιτρέπει νέες επικεντρώσεις , αναβαθμίσεις άλλων τομέων της οικονομίας και νέες αναδιατάξεις της εργασίας σε τοπικό-εθνικό επίπεδο και διεθνές  .
Η κρίση συνθλίβει τα κεκτημένα δικαιώματα της εργατιάς .
Η κρίση ανοίγει νέα πεδία τοκογλυφικής καταλήστευσης.
Η κρίση ενδυναμώνει το κατεστημένο των ειδικών και ακυρώνει την λαϊκή βούληση.
Η κρίση συμπερασματικά είναι ένας τρόπος επέκτασης και ενδυνάμωσης της εξουσίας των ολίγων πάνω στο λαό και τις παραγωγικές του δυνάμεις.
Κατά συνέπεια η κρίση όπως και ο καπιταλισμός εν γένει δεν αντιμετωπίζονται παρα μόνο με όρους εξουσίας στο πεδίο της πάλης για την εξουσία .
Αν ο λαός πάρει στα χέρια του την εξουσία , αν θεσμίζει σύμφωνα με το καθολικό συμφέρον την κοινωνία του και ορίζει τους νόμους του , τότε ο καπιταλισμός και κάθε μορφή  ολιγαρχικού εξουσιασμού χτυπιούνται στη καρδιά τους.
Το πέρασμα από τον ολιγαρχικό εξουσιασμό στην καθολική εξουσία του λαού ως εθνικοφυλετικής κοινότητος θα επιφέρει τον θάνατο του καπιταλισμού και θα αναδείξει μια άλλη πολιτεία , δίκαιης κατανομής της ισχύος και συλλογικής ενάσκησης της εξουσίας.
Η αντιμετώπιση της κρίσης είναι αλληλένδετη με την αντιμετώπιση της εξουσιαστικής ολιγαρχίας και των συστημάτων της. Των πνευματικών συστημάτων ( κοσμολογικών και αξιακών – θρησκειακών  , ηθικών και αισθητικών ) των οικονομικών συστημάτων , των πολιτικών συστημάτων.
Πολυμέτωπος  πόλεμος κατά της ολιγαρχίας .
Όποιος νομίζει ότι τον συνδέει κάτι με την ολιγαρχία δεν έχει καμία ελπίδα να απελευθερωθεί και να ενταχθεί στο στρατό της εφόδου.  
Λουκάς Σταύρου 
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.