Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αμμόχωστος , φωνή πατρίδος : Φωτιά στο σχέδια των προδοτών


Το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό την διοίκηση των Ηνωμένων εθνών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος είτε με την λειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου είτε με την διεθνή αναγνώριση του αεροδρομίου της Τύμπου , όχι μόνο δεν θα αποτελέσει διάδρομο προς την λύση όπως διατείνονται οι σχεδιαστές της πρότασης αλλά θα παγιώσει μια κατάσταση δύο κρατών που "προσπαθούν" να συμβιώσουν στο ίδιο νησί .
Αυτό είναι το μήνυμα θα εκπέμψει το λεγόμενο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου που αν πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει ένα νέο μόρφωμα διοίκησης και ένα χώρο στον οποίο θα κερδοσκοπήσουν οι τουρκικές και οι κυπριακές τράπεζες σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους.
Το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας ιδιωτικής και εκκλησιαστικής και θα ενταφιάσει κάθε ιδέα απελευθέρωσης που άφησε ακόμα ζώσα στη συνείδηση η ολέθρια προδοσία του ανοίγματος των οδοφραγμάτων και των όσων επακολούθησαν .
Στο νέο ξενο-τουρκο-τραπεζικής διοίκησης μόρφωμα της “νέας πόλης των Βαρωσίων” θα ανοίξουν τον τάφο της ελληνικής συνείδησης και θα θέσουν τις βάσεις της συνομοσπονδίας . 
Η αντίσταση σε αυτή την δραματική και προδοτική εξέλιξη που έχει ήδη τεθεί σε διαδικασία υλοποίησης , με πρωτεργάτες τους Κασουλίδη – Αναστασιάδη , είναι αντίσταση της ελληνικής ψυχής στο θάνατο και στην καταισχύνη της παράδοσης της πατρίδος στους κατακτητές και στους προδότες ολιγάρχες νέο-κοτζαπάσιδες ρασοφόρους και γραβατοφόρους κερδοσκόπους και τραπεζίτες.
Φωτιά στα σχέδια των προδοτών .
Έλληνες , μην επιτρέψετε να εξελιχθεί η “πόλη φάντασμα” σε πόλη τάφο του ελληνισμού.
Δεν ζητιανεύουμε επιστροφές ρεταλιών μιας κουρελιασμένης πατρίδος από τους κατακτητές της , Θέλουμε μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική με ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα.
Ούτε μια φούχτα χώμα στους κατακτητές.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ