Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αναστασιάδης χρησιμοποιεί τον πολιτικό δόλο

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως δεν θα παρακαθίσει σε συνομιλίες εαν δεν εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις της επιτυχίας που την προσδιορίζει ως μετάβαση της κυπριακής δημοκρατίας σε ένα σύστημα διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Επανέλαβε μάλιστα στη δήλωση του την πρόταση του για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο Ε.Ε. ,και κατεχομένων ως και το άνοιγμα κεφαλαίων ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Η επιμονή του προέδρου για αλλαγή δεδομένων πριν από την έναρξη των συνομιλιών , προκύπτει από την εμπειρία του σχεδίου Ανάν και την άρνηση του λαού να το αποδεχτεί .
Ο Αναστασιάδης επιχειρεί μέσα από την αλλαγή δεδομένων να εγκλωβίσει την λαϊκή βούληση και να δημιουργήσει έτσι συνθήκες επιβολής μιας λύσης που θα έχει ήδη ως βάση της το αναβαθμισμένο κατοχικό μόρφωμα.
Πρόκειται περί πολιτικής δολιότητας που προφανώς κατευθύνεται από στυγερούς ντόπιους και ξένους συμβούλους.
Η επιτυχής εφαρμογή του πολιτικού δόλου στο ζήτημα της οικονομίας και του κουρέματος των καταθέσεων φαίνεται πως ενεθάρρυνε τον πρόεδρο Αναστασιάδη να εφαρμόσει την ίδια μέθοδο και στο εθνικό θέμα.
Έλληνες αντισταθείτε.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ