Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα αποδεχθούμε το τουρκο-κυπρο –συνεταιριστικό μόρφωμα που ετοιμάζουν



Παρασκηνιακή διπλωματία για το Βαρώσι  ( περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου ) και επιδίωξη δημιουργίας νέων δεδομένων που θα ανοίξουν το δρόμο στην «επίλυση»  του κυπριακού  παραδέχθηκε ότι διενεργείται αυτή τη περίοδο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Θέλουν με λίγα λόγια να δώσουν ως δώρο την αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος για να προχωρήσουν στην διαδικασία των συνομιλιών που θα καταλήξουν στο παζάρι του πάρε – δώσε ως μοναδικού τρόπου υπέρβασης των διαφωνιών που έχουν παγιωθεί από τις μέχρι τούδε συνομιλίες.

Το αίσχος του πάρε – δώσε θα επιτελεσθεί υπό την παρακολούθηση μιας πολυμερούς διάσκεψης ενώ ο κυπριακός ελληνισμός θα σφυροκοπείται από την προπαγάνδα της αναμενόμενης οικονομικής ανάπτυξης που θα προκύψει δήθεν  από την λύση .
Μέσα από αυτό το δρόμο θα ενταφιαστεί για πάντα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και θα δοθεί ένα νέο σύνταγμα στο κυπριακό λαό που θα είναι η  απεχθέστερη μετεξέλιξη του πρώτου  κατακτητικού συντάγματος που μας επέβαλε η αγγλική βία στη Ζυρίχη.
Όμως εδώ υπάρχει μείζον  πρόβλημα νομιμοποίησης .
 Μια ψεύτικη νομιμότητα που παρήχθηκε από το μετα-αποικιακό καθεστώς της Ζυρίχης που διαχειρίζεται ε μια διεφθαρμένη και ληστρική εκκλησιαστικο-ιδιωτική πλουτοκρατία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την μοναδική ιστορική νομιμοποίηση της διεκδίκησης της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας που αναδύεται από τους μακρούς αγώνες του ελληνισμού . και εσχάτως από τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.
Μόνο από τον αγώνα αυτό μπορεί να προκύψει πραγματική εθνική και λαϊκή νομιμότητα δηλαδή πραγματικό εθνικό κράτος.
Σε αυτή τη περίπτωση η ανυπακοή στα τετελεσμένα των προδοτών και των κατακτητών είναι χρέος υπέρτατο . Μια ανυπακοή  που θα δώσει συνέχεια  στον αγώνα της αυτοδιάθεσης – απελευθέρωσης  και θα μεθοδεύσει την τιμωρία των προδοτών μέσα από μια πραγματική  κυβέρνηση εθνικής διαφωνίας .
Δεν αποδεχόμαστε καμία μορφή λύσης που παραχωρεί γην και ύδωρ στους κατακτητές και στερεί το θεμελιώδες δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της απελευθέρωσης της πατρίδος .
Είμαστε αντίθετοι στη πολιτική της μειοδοσίας  που πραγματοποιεί το μετααποικιακό κατεστημένο.
Προσέξτε  όμως έλληνες , διότι αυτή η αντίθεση δεν πρέπει να μείνει στα λόγια αλλά να υλοποιηθεί στην ανάδειξη μιας άλλης διακυβέρνησης  που εδράζεται στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της απελευθέρωσης σε συνθήκες απόσχισης από το τουρκο-κυπρο-συνεταιριστικό μόρφωμα που θα μας επιβάλουν.
Σεβόμαστε την κυπριακή δημοκρατία στο βαθμό που δεν  απεμπολεί τα εθνικά δικαιώματα μας που συνάδουν επίσης με την διεθνή νομιμότητα ( αυτοδιάθεση – απελευθέρωση ) .
Η μετεξέλιξη όμως της κυπριακής δημοκρατίας σε ένα μόρφωμα με σύνταγμα που θα γεννηθεί κάτω από τη σκιά της τουρκικής ξιφολόγχης δεν μας δεσμεύει ούτε μας υποχρεώνει να δείξουμε οποιοδήποτε σεβασμό.
Η σύγκρουση με αυτό το νέο κατακτητικο-προδοτικό  μόρφωμα και τους εμπνευστές του είναι ιερό καθήκον.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.