Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα



Θέση του Ε.ΔΗ.Κ. από όταν εκδηλώθηκε η κρίση στην Ελλάδα και πριν ακόμα επεκταθεί το πρόβλημα στη Κύπρο , ήταν και είναι η ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΕ ΕΘΝΙΚΌ ΝΌΜΙΣΜΑ χωρίς περιστροφές .
Αυτή τη θέση υιοθέτησε στη Κύπρο και το ΑΚΕΛ αλλά κατόπιν εορτής , όταν παρέδωσε την διακυβέρνηση στο άλλο χέρι του συστήματος.
Όσο ήταν στην εξουσία στήριζαν τους τραπεζίτες και την τερατώδη σχέση του ψευτοσοσιαλισμού τους με την πιο σκληρή μορφή του καπιταλισμού , τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό.
Η αριστερή κυβέρνηση Χριστόφια υπηρέτησε πιστά την νέα μορφή κατίσχυσης του καπιταλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου , ιδιωτικής και εκκλησιαστικής.
Το ΑΚΕΛ και η κυβέρνηση Χριστόφια ουδέποτε πρόταξε λαϊκές διεκδικήσεις , ουδέποτε αμφισβήτησε την κυριαρχία των ολίγων.
Ο ρόλος του ΑΚΕΛ δεν διαφέρει από τον συστημικό ρόλο της ακροδεξιάς .Αμφότεροι γονατίζουν κάποιες λαϊκές δυνάμεις μπροστά στα αφεντικά του συστήματος , μετερχόμενοι διαφορετικής φρασεολογίας.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές όταν διεκδικούμε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν εννοούμε επιστροφή στα πλαίσια του καπιταλιστικού χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά συνδέουμε την επιστροφή με την κατεδάφιση του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και την άλωση του συσσωρευμένου πλούτου της ολιγαρχίας .
Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και στήριξη της λαϊκής παραγωγής μέσα από μια κρατική μη κερδοσκοπική τράπεζα και ταυτόχρονα παραχώρηση της ισχύος και της εξ αυτής προερχόμενης εξουσίας στις λαϊκές παραγωγικές ενώσεις και τις τοπικές κοινότητες.
Για εμάς τους εθνικοκοινωνιστές η οικονομική αυτοδυναμία του λαού είναι αλληλένδετη με την λαϊκή εξουσία που επιτάσσει την κατάρρευση του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού.
Μέσα από αυτή την επαναστατική διαδικασία θα αναδυθούν νέες πνευματικές δυνάμεις αν προστεθεί το αίτημα της επανελλήνισης της παιδείας και η κατάργηση του μονοπωλίου της χριστιανικής θρησκείας που θα επιτρέψει την αναγέννηση της αρχαίας ελληνικής κοσμοθέασης και θρησκείας.
Ο ελληνικός εθνικοκοινωνισμός είναι ένας άνεμος που θα γκρεμίσει τις δομές της τυραννίας , πνευματικές και κοινονικο-πολιτικές και θα ανοίξει το πνευματικό και κοινωνικό πεδίο για την δημιουργία της εθνικοκοινωνικής πολιτείας .
Πνευματική ελευθερία - επανελλήνιση , λαϊκή οικονομική αυτοδυναμία και λαϊκή εξουσία . Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες της ιδεολογίας μας.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ