Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ. : Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και κατεδάφιση της τραπεζοκρατίας

Ο Μάριο Ντράγκι μας υπενθύμισε πως η κεντρική τράπεζα της Κύπρου είναι ανεξάρτητος θεσμός σύμφωνα με την συνθήκη της ευρωπαϊκής ένωσης .
Με την λογική αυτή θα έπρεπε να αναλάβει όλες τις ευθύνες για τις ατασθαλίες του τραπεζικού συστήματος η κεντρική τράπεζα και ο εκάστοτε διοικητής της.

Η δε ευρωπαϊκή ένωση που θέλει να ασκεί έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα μέσω της ανεξάρτητης και υπαγόμενης σε αυτή κεντρικής τράπεζας όφειλε επίσης να πληρώσει τις ζημιές που προκάλεσε το ληστρικό τους σύστημα και όχι να τις φορτώσουν στον φορολογούμενο λαό κάτω από τον ζυγό των μνημονίων.
Η κεντρική τράπεζα ως ανεξάρτητος θεσμός που δεν μπορεί να ελεγχθεί και καθοριστεί το έργο της από τον λαό μέσα από τους θεσμούς εξουσίας που αναδεικνύει , μετατρέπεται σε καρκίνωμα της κοινωνίας που καθιστά το τραπεζικό σύστημα στυγερό υπερκράτος και δίδει απεριόριστη εξουσία στους τραπεζίτες και την παροικούσα ολιγαρχία.
Υπό αυτή τη συνθήκη η παραμονή μας στη Ευρωπαϊκή Ένωση καθίσταται άκρως προβληματική διότι στηρίζει το ληστρικό καπιταλιστικό τραπεζικό σύστημα και καταργεί εκ προοιμίου κάθε δυνατότητα εθνικής οικονομικής ανεξαρτησίας.
Θέση του εθνικοκοινωνικού Ε.ΔΗ.Κ. είναι η έξοδος από την ευρωζώνη , η κατάργηση του καπιταλιστικού τραπεζικού συστήματος και η δημιουργία κρατικής τράπεζας που να στηρίζει την παραγωγή και να ελέγχεται μόνο από την λαϊκή εξουσία.
Φαίνεται όμως ξεκάθαρα πως η ένταξη στην ευρωπαϊκή ένωση υπαγορεύθηκε από τα συμφέροντα της τραπεζοκρατίας και πως ο λαός όπως σε όλα τα άλλα ζητήματα πιάστηκε στον ύπνο.
Τα αποτελέσματα αυτής της παρατεταμένης λαϊκής υπνηλίας τα βιώνουμε σήμερα με την φτώχεια , την ανεργία και με την δυστυχία και εξαθλίωση να διαβαίνουν τα αφύλακτα σύνορα της κοινωνίας μας.
Είναι τελικά μεγάλο λάθος να τα φορτώνουμε όλα στους πολιτικούς και να αφήνουμε στο απυρόβλητο τον λαό που δυστυχώς έχει καταντήσει ένα σύμφυρμα σκλάβων , μια χαβούζα πνευματικώς υποβαθμισμένων και άβουλων υπηκόων.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ