Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

“ελληνοκύπριοι” θέλουν να ζήσουν υπό τουρκική κατοχή

Η επιθυμία ορισμένων κερυνειωτών υπό την στήριξη του δημάρχου Κερύνειας Γλαύκου Καριόλη να επιστρέψουν και να κατοικήσουν στη Κερύνεια ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ανοίγει το δρόμο της αποδοχής της κατοχής από τον ίδιο το λαό , διαγράφοντας μια για πάντα κάθε αξίωση για απελευθέρωση.
Την αυτή πρόθεση αποδίδει το δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου” και στον μητροπολίτη Κερύνειας εάν του παραχωρούνταν τα δώματα της κερυνειώτικης αρχιεπισκοπής .

Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη του ραγιαδισμού και της τουρκοπροσκύνησης που 'ήθελαν οι εμπνευστές της να προστεθεί στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ( ΜΟΕ ) μαζί με τον φάκελο της προδοτικής πρότασης για το Βαρώσι που κατέθεσε ο Αναστασιάδης , ως εκπρόσωπος της “ελληνοκυπριακής κοινότητος” παραμερίζοντας το αξίωμα του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτό το αξίωμα.
Πίσω από όλα αυτά τα ραγιαδίστικα καμώματα ανιχνεύεται η γνωστή πορεία της εμπράγματης λύσης που παρακολουθεί την πορεία της διαπραγματευτικής “λύσης”.
Αναφέρουμε εδώ επιγραμματικά κάποια σημεία της γραμμής της εμπράγματης “λύσης” :
  • Άνοιγμα των οδοφραγμάτων.
  • Διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων.
  • Κανονισμός της πράσινης γραμμής και αναγνώριση του “τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου”
  • Ξεπούλημα της πατρώας γης στους κατακτητές.
  • Επιδόματα και απολαβές σε τουρκοκύπριους.
  • Πρόταση για άνοιγμα της Αμμοχώστου με ανταλλάγματα.
  • Υποβιβασμός του αξιώματος του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας .

Η επιθυμία ενός μέρους του λαού να ζήσει υπό τη σκιά της κατοχής είναι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο που δεν είχε εκδηλωθεί ως τώρα και θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως επέκταση της μολυσματικής νόσου του ραγιαδισμού από τα διεφθαρμένα και προδοτικά στρώματα της ολιγαρχίας ( ρασοφόρου και γραβατοφόρου ) στα λαϊκά στρώματα.
Αν το φαινόμενο αυτό επεκταθεί τότε η αντίσταση των Ελλήνων στον εκτουρκισμό της Κύπρου θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ