Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Έλληνες αντισταθείτε στον εκτουρκισμό της Κύπρου

Το ζήτημα του καθορισμού της “βάσης λύσης” προς επανέναρξη των συνομιλιών δείχνει πως η κατοχική δύναμη ( Τουρκία και τουρκοκύπριοι) επιδιώκουν να θέσουν ως προοπτική των συνομιλιών την ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και ως βάση αυτών των συνομιλιών την αναγνώριση δύο συνιστώντων κρατιδίων ή πολιτειών , γεγονός που επαναφέρει στο τραπέζι το σχέδιο Ανάν ή θεμελιώδεις όρους αυτού.

Στο τέρμα αυτής της απαίτησης , η κατοχική δύναμη επιθυμεί την παγίωση του αδιεξόδου και το κλείσιμο του φακέλου του κυπριακού εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών , ως άλυτου προβλήματος. Ευελπιστούν ότι μετά από μια τέτοια εξέλιξη θα ανοίξει ο δρόμος της αναγνώρισης του “τουρκοκυπριακού κράτους” από κάποιες χώρες και σε κάποιο βάθος χρόνου.
Η “δική μας πλευρά” στηρίζει την άμυνα της στην μια κυριαρχία , μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα γνωρίζοντας ότι κάτω από αυτή τη στέγη είναι δυνατό να στεγαστούν δύο αυτόνομες πολιτείες που είτε θα συμφωνήσουν στην γέννηση ενός νέου ομόσπονδου ή συνομόσπονδου κράτους ή στην μετεξέλιξη του πρώτου κατακτητικού συντάγματος σε ένα δεύτερο σύνταγμα αισχρότερο και απεχθέστερο του πρώτου που θα “κοσμεί” την νέα κυπριακή δημοκρατία δηλαδή το τουρκοσυνεταιριστικό μόρφωμα.
Συνεπώς η 'άμυνα των κρατούντων κατά των τουρκικών απαιτήσεων είναι εκ των προτέρων σαθρή και τουρκοπροσκυνημένη και απλά αποτελεί ένα παιχνίδι εντυπώσεων και προπαγάνδας για να δικαιολογήσει νέες κατάπτυστες υποχωρήσεις.
Το κατήφορο των κρατούντων ακολουθεί και η κυπριακή πλουτοκρατία που διαβλέπει “μεγάλη ανάπτυξη” της Κύπρου αν αποφασίσει να τουρκέψει.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Πειλίδης αναφέρει συγκεκριμένα :“ότι μια ενδεχόμενη συνθήκη για αποφυγή διπλής φορολογίας με την Τουρκία θα επιτρέψει στην Κύπρο να παρέχει σωρεία επαγγελματικών υπηρεσιών σε Τουρκικές εταιρείες που θα είναι εγγεγραμμένες στο νησί ενώ γενικότερα θα αναπτυχθούν οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία. Η πρόσβαση δε των πλοίων υπό Κυπριακή σημαία στα Τουρκικά λιμάνια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της θέσης της Κύπρου ως το μεγαλύτερο κέντρο διαχείρισης πλοίων στην Ευρώπη και θα δώσει επίσης πρόσβαση σε αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής Ασίας. - See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/79309#sthash.PLLwpmw9.dpuf
Μειοδότες πολιτικοί και ολιγάρχες πλουτοκράτες αποφάσισαν να τουρκέψουν την Κύπρο .
Ελληνικέ λαέ της Κύπρου σταμάτα να τους ανέχεσαι. Θυμήσου τους ήρωες του 1821 και τους ήρωες της ΕΟΚΑ.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ , ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ