Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Για τα σκουπίδια η πρόταση Ομήρου για το κυπριακό


Ο επικεφαλής της ΕΔΕΚ και πρόεδρος της κομματοκρατούμενης βουλής κ.Ομήρου δηλώνει ότι χρεοκόπησαν οι διακοινοτικές συνομιλίες και ότι είναι καιρός να εισακουσθεί επιτέλους για την χάραξη μιας “νέας στρατηγικής” που θα καθίσει στο εδώλιο την Τουρκία στα πλαίσια μιας διεθνούς διάσκεψης όπου θα συμμετέχουν τα Ηνωμένα Έθνη , Η Ευρωπαϊκή Ένωση , οι εγγυήτριες δυνάμεις και η κυπριακή δημοκρατία.
Κατ' αρχήν τόσα χρόνια η ΕΔΕΚ στήριζε τις διακοινοτικές συνομιλίες και ζεσταινόταν στο τζάκι της εξουσίας . Για μια μεγάλη περίοδο μάλιστα , στήριξε τελευταία τον ολετήρα Χριστόφια ενώ θα μπορούσε να μην είχε αποδεχθεί την διαδικασία των διακοινοτικών συνομιλιών.
Στη συνέχεια τι θέλει να πει ο κ. Ομήρου ; ότι ισχύουν ακόμα οι συμφωνίες εγγυήσεως όταν μία εκ των εγγυητριών δυνάμεων έχει μετατραπεί σε κατοχική δύναμη ; Αν η κυπριακή δημοκρατία δεν έχει καταγγείλει τις συμφωνίες εγγυήσεως και συμμαχίας αλλά και το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , τούτο οφείλεται στο οτι κυβερνήθηκε από αγγλοπροσκυνημένους και μειοδότες τους οποίους πάντοτε στήριζε η ΕΔΕΚ από την εποχή του Μιχάλη Μούσκου μέχρι την διακυβέρνηση Χριστόφια.
Επίσης όταν ο κ. Ομήρου καλεί την Ε.Ε να παρευρίσκεται σε μια διεθνή διάσκεψη , γνωρίζει ποίο από τα όργανα της Ε.Ε είναι αρμόδιο να παρακάθεται σε τέτοιας φύσεως συνομιλίες ; Και έπειτα αν βρεθεί κάποιο όργανο αρμόδιο για να συμμετάσχει στην διεθνή διάσκεψη θα το πράξει με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου όπως διατείνονται οι υποστηρικτές της διεθνούς διάσκεψης; Μα δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι κομπογιαννίτες πως το ευρωπαϊκό κεκτημένο εφαρμόζεται ανάμεσα σε κράτη μέλη της Ε.Ε και όχι ανάμεσα στην ελεύθερη και κατεχόμενη επικράτεια ενός κράτους μέλους της Ε.Ε.
Με λίγα λόγια ο κ. Ομήρου μας πουλά φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες και μας παριστάνει τον εθνοπατέρα .
Ακούστε μειοδότες και Νενέκοι που τρώτε και πίνετε από τους φόρους του λαού . Το κυπριακό πρόβλημα τίθεται ως τέτοιο από το γεγονός της καταστρατήγησης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και αυτοθέσμισης που επισφραγίστηκε με τις συμφωνίες εγγυήσεως και το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης. Η τουρκική εισβολή είναι ένα δευτερογενές πρόβλημα που προσετέθη και εξεπήγασε εκ του αρχικού προβλήματος , δηλαδή εκ της πρωταρχικής βίας που υπέστη η Κύπρος από τους αγγλοτούρκους τους οποίους προσκύνησαν οι ηγετίσκοι σας και προσυπέγραψαν τα σχέδια τους.
Η πρόταση του κ. Ομήρου είναι στην ουσία μια βαθιά υπόκλιση στους βιαστές της ελευθερίας μας και στις συνθήκες που μας επέβαλαν . Ως εκ τούτου η πρόταση του κ. Ομήρου αξίζει να ριφθεί στα σκουπίδια μετά βδελυγμίας .
Η ελευθερία της πατρίδος δεν θα προκύψει μέσα από ενδοτικές προτάσεις και υποδείξεις αλλά μέσα από στρατηγική απελευθέρωσης και αγώνα που θα κορυφωθεί στην ένοπλη σύγκρουση με τους προδότες και τους κατακτητές.
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ