Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αναφορά Αναστασιάδη στο διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων

Η ψεσινή ομιλία του προέδρου της δημοκρατίας είναι ένα ντοκουμέντο μειοδοσίας που θα τύχει πολλαπλής ανάλυσης .
Επισημαίνουμε στη σημερινή μας ανακοίνωση την αναφορά του προέδρου στο διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων την οποία χαρακτήρισε ως βαρίδιο από τον Τάσσο Παπαδόπουλο.
Αναγκάστηκε μάλιστα κατόπιν πιέσεως των δημοσιογράφων να πει πως όταν θα είναι έτοιμο το σχέδιο “λύσης” θα ζητηθεί η απογραφή των “τουρκοκυπρίων” ώστε να λάβουν μέρος στο όποιο δημοψήφισμα μόνο οι νόμιμοι πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας .
Εξέφρασε μάλιστα υπόνοια περί πολιτογράφησης τούρκων εποίκων από την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια.

Για το διπλό δημοψήφισμα προσπάθησε να το ταυτίσει με τους ξεχωριστούς εκλογικούς καταλόγους όπως προνοούσε το σύνταγμα της Ζυρίχης . Η προσπάθεια αυτή επιεικώς χαρακτηρίζεται ατυχής . Διότι ή οποία ξεχωριστή ψηφοφορία ελάμβανε χώρα στα πλαίσια του ενιαίου λαού και της μιας κυριαρχίας. Ενώ το διπλό δημοψήφισμα του 2004 αναβάθμιζε το κατοχικό μόρφωμα στο σύνολο του σε ενιαίο λαό και αυτόνομο εκλογικό σώμα.
Η προδοσία του Τάσσου Παπαδόπουλου με την σιγώσα και πορνοπρεπή συγκατάθεση της τότε βουλής , και των πολιτικών κομμάτων δεν μπορεί να περαστεί ως αμελητέο λαθάκι ή κληρονομημένο βαρίδιο που δεν μπορεί να απορριφθεί .
Όμως το προδοτικό κατεστημένο γνωρίζει πως η απογραφή των “τουρκοκυπρίων” θα δείξει μιαν αλήθεια που δεν τους συμφέρει. Διότι οι “τουρκοκύπριοι” με δικαίωμα ψήφου κυμαίνονται στις 50.000 ( πενήντα χιλιάδες ) ενώ οι “ελληνοκύπριοι” πέραν των 500.000 ( πεντακόσιες χιλιάδες ) . Οπότε ενώπιον αυτής της κραυγαλέας αλήθειας η λεγόμενη πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο οντοτήτων όπως θέλουν να τις παρουσιάσουν για να θραύσουν την αρχή του ενιαίου λαού , θα φαντάζει γελοία , παράλογη , προκλητική και καταφανώς προδοτική.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το θέμα του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων αναδείξαμε πρώτοι εμείς οι εθνικοκοινωνιστές του ΕΔΗΚ τόσο με τις συνεχείς ανακοινώσεις και αναλύσεις μας όσο και με την συμμετοχή μας στις προεδρικές εκλογές στον ελάχιστο χρόνο που δόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης στον πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο Λουκά Σταύρου.
Πετύχαμε να περάσουμε στην ατζέντα της συζήτησης σε επίπεδο προέδρου δημοκρατίας το δικό μας σκεπτικό. Αυτό είναι μια επιτυχία που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά .
Τα πολυβόλα του ΕΔΗΚ έπληξαν το κάστρο των μειοδοτών.
Ο αγών συνεχίζεται με φρόνημα υψηλό .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ