Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Το δικαίωμα της ένοπλης αντίστασης στο διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων


Ο εκπρόσωπος της αιμοσταγούς κατοχής και του εποικισμού της Κύπρου , Έρογλου , δήλωσε πως “...θα έχουν δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμαόλοι οι πολίτες του ψευδοκράτους” .
Η πράξη αυτή θα σημαίνει την τελεσίδικη αναγνώριση του εποικισμού και την αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των εποίκων που κουβάλησε ο κατοχικός στρατός και οι “τουρκοκύπριοι” συνεργάτες του .
Η συμμετοχή των εποίκων στο διπλό δημοψήφισμα του 2004 είναι μια πράξη προδοσίας του Τάσσου Παπαδόπουλου και της τότε βουλής που το αποδέχθηκε ως και του κονκλαβίου των μειοδοτών ( εθνικό συμβούλιο) .
Η επανάληψη αυτής της προδοσίας θα αποτελέσει συνειδητό ξεπούλημα της πατρίδος που όμοια της δεν έχει να δείξει η ελληνική ιστορία.
Το γεγονός βέβαια ότι κάποιοι προδότες αποδέχονται το έγκλημα πολέμου του εποικισμού και θέλουν να πολιτοποιήσουν τους έποικους δεν αναιρεί το διεθνές δίκαιο ούτε στερεί το δικαίωμα στους πολίτες να καταγγείλουν δυναμικά την προδοσία με όλα τα μέσα .
Καλούμε την πρόεδρο της δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε περί απογραφής των “τουρκοκυπρίων” και μάλιστα με αδιάβλητο τρόπο υπό την παρουσία εκπροσώπων της κυπριακής δημοκρατίας , των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλούμε επίσης τον πρόεδρο Αναστασιάδη να απορρίψει το διπλό δημοψήφισμα και να διεκδικήσει το αυτονόητο , δηλαδή ενιαίο δημοψήφισμα του ενός νόμιμου συνόλου των πολιτών (λαού) της κυπριακής δημοκρατίας εάν παρά την αντίθεση μας στις συνομιλίες , προκύψει οιονδήποτε σχέδιο που θα τεθεί σε δημοψήφισμα.
Το “βαρίδιο” του Τάσσου Παπαδόπουλου όπως χαρακτήρισε ο πρόεδρος το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων το 2004 , είναι μέγα έγκλημα και εσχάτη προδοσία και ζυγίζει όλο το βάρος του εποικισμού και της κατοχής.
Πρόεδρε της δημοκρατίας οι πολίτες έχουν νόμιμο δικαίωμα εδραζόμενο στο διεθνές δίκαιο , να αντιδράσουν δυναμικά στην επανάληψη της προδοσίας μη αποκλειομένης της ένοπλης αντίστασης προς αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου .

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ