Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η κυπριακή οικονομία έρμαιο της ολιγαρχίας και της πελατειακής κομματικής λογικής

Οι κατευθυντήριες αρχές που διέπουν την κυπριακή βουλή αναφορικά με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ή όχι των ημικρατικών οργανισμών είναι :
Η επιλογή της μνημονιακής κατεύθυνσης της κυπριακής οικονομίας .
Η συντήρηση των πελατειακών σχέσεων των κομματικών μηχανισμών.


Από την πρώτη αρχή εκπορεύεται ο καταναγκασμός από την τρόικα για διακοπή της δανειοδότησης αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Από την δεύτερη αρχή εκπορεύονται οι πιέσεις των πελατών των κομμάτων που διοχετεύθηκαν στους ημικρατικούς οργανισμούς και τους κατέστησαν τσιφλίκια αυτών των κομμάτων και των πελατών τους που καταληστεύουν την ιδιωτική οικονομία της μεγάλης μάζας των εργατών , των αγροτών και των μικρομεσαίων.

Στη κυπριακή βουλή δεν υπάρχει κάποια πολιτική δύναμη που να αντιπροσωπεύει και να εκφράζει την παραγωγική βάση και κυρίως την λαϊκή βάση της ιδιωτικής οικονομίας.
Οπότε η οικονομική πορεία του τόπου θα καθοριστεί από τις πιέσεις του υπέρογκου δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου .

Το ΕΔΗΚ ως πολιτική έκφραση του εθνικοκοινωνικού κινήματος τάσσεται υπέρ των συμφερόντων της λαϊκής παραγωγικής βάσης της ιδιωτικής οικονομίας ενάντια στην επισκίαση της από τα ολιγαρχικά συμφέροντα αλλά και ενάντια στο υπέρογκο κράτος που παρήγαγε η πελατειακή νοοτροπία.

Η λύση στο αδιέξοδο που επιβάλλει η κομματοκρατία και η ολιγαρχία είναι να εγκαταλειφθεί αυτή η αδιέξοδη πορεία και να επιστρέψουμε άμεσα σε εθνικό νόμισμα και σε εθνικοκοινωνική διαχείριση και ανασυγκρότηση της οικονομίας με κεντρικό στόχο την ενίσχυση της λαϊκής παραγωγικής βάσης .

Η κυπριακή βουλή που συνεδριάζει σήμερα εκ νέου το νομοσχέδιο για τους ημικρατικούς , είτε ψηφίσει υπέρ είτε εναντίον θα διατηρήσει τις ίδιες συνθήκες που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση και στην υποθήκευση της εθνικής οικονομίας στους ξένους τοκογλύφους.

Η οικονομία της Κύπρου είναι προ πολλού έρμαιο των πελατειακών σχέσεων των κομμάτων και της ληστρικής ολιγαρχίας της τραπεζοκρατίας και των δορυφόρων της.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ