Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Διαλύεται η Εθνική Φρουρά και γίνεται τσιφλίκι των κομματικών μισθοφόρων

Σε συνθήκες τουρκικής κατοχής και οικονομικής κρίσης που φέρνει συχνά το κράτος στα πρόθυρα της πτώχευσης η κυβέρνηση Αναστασιάδη επιχειρεί να μειώσει την στρατιωτική θητεία και να αντικαταστήσει τις ελλείψεις σε στρατιωτικό προσωπικό με μισθοφόρους.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη επιχειρεί να μετατρέψει την Εθνική Φρουρά σε τσιφλίκι των κομματικών μηχανισμών προς εξυπηρέτηση των πελατειακών υποχρεώσεων των πολιτικών νταβατζήδων και της κομματοκρατίας.

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι οι έμμισθοι που θα προσληφθούν δεν εντάσσονται σε κάποιο σχέδιο αναβάθμισης της άμυνας μας με όπλα προηγμένης τεχνολογίας που απαιτούν επαγγελματίες χειριστές αλλά προορίζονται προς επάνδρωση των φυλακίων της γραμμής αντιπαράθεσης.
Η απόφαση μείωσης της θητείας και μετατροπής της Εθνικής φρουράς σε κομματικό τσιφλίκι διορισμών ευθυγραμμίζεται με την μειοδοτική γραμμή Αναστασιάδη για κλείσιμο του κυπριακού και αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος είτε μέσα από σχέδιο που θα τεθεί σε δημοψήφισμα, είτε μέσα από μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είτε μέσα από λύση – κατάλοιπο των συνομιλιών ακόμα και αν αυτές καταλήξουν σε αποτυχία σύμφωνα με τα σχέδια των αμερικανών.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ