Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Νέα δεδομένα στο ζήτημα του φυσικού αερίου και η θέση του ΕΔΗΚ

Η θέση του ΕΔΗΚ περί επιφανειακής και παροδικής αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκιάς και Ισραήλ δικαιώνεται .
Η εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ έχει δρομολογηθεί υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ.
Αυτό χαλά τα σχεδία και τον άξονα Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδος.
Εκτός εάν οι κρατούντες αποδεχθούν να μετατρέψουν και την Κύπρο και την Ελλάδα σε ζώνες κυριαρχίας του δίδυμου Ισραήλ και Τουρκίας . Οπότε σε αυτή τη περίπτωση και το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ θα διοχετευθεί μέσω Τουρκίας και θα ακολουθήσει τις στρατηγικές επιλογές των Αμερικανών -Τούρκων και Ισραηλινών.

Μια τέτοια κατεύθυνση θα καταλύσει οριστικά και αμετάκλητα την εθνική κυριαρχία που ήδη είναι τραυματισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη , με συνέπεια να τεθεί σε ορατή προοπτική ο θάνατος του ελληνικού έθνους μέσα από μια περιπέτεια υποβάθμισης και εξευτελισμού του ελληνικού λαού.
Η διπλή κατοχή που θα σκεπάσει την Ελλάδα και την Κύπρο , από Τούρκους και Εβραίους , θα είναι τρισχειρότερη της μακράς οθωμανικής κατοχής.
Η λύση που προτείνουμε εμείς οι εθνικοκοινωνιστές είναι πως πρέπει με το φυσικό αέριο της κυπριακής και ελληνικής ΑΟΖ , να στηριχθεί η εθνική παραγωγή και διαβίωση , αφού ενταθεί επίσης η προσπάθεια άντλησης ενεργείας από ανανεώσιμες πηγές.
Καμιά στρατηγική συνεργασία με Τουρκία και Ισραήλ στο θέμα του φυσικού αερίου. Στρατηγική εθνικής ενεργειακής αυτονομίας και ενδυνάμωσης της παραγωγής.
Εννοείται πως μια τέτοια κατεύθυνση δεν είναι δυνατή σε συνθήκες τραπεζοκρατίας και κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού.
Η λαϊκή εξουσία είναι η προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης των δυο κρατών του ελληνισμού και όταν λέμε λαϊκή εξουσία εννοούμε την κατεδάφιση του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και των συστημάτων της ολιγαρχίας και την αντιπροσώπευση των τοπικών κοινοτήτων και των παραγωγικών ενώσεων στην νέα εθνικοινωνική εθνοσυνέλευση.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ