Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο Αναστασιάδης λύνει τον Γόρδιο δεσμό με αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε πανηγυρικό λόγο του ( παναηρκώτικο) έκανε αναφορά στην επιστροφή της Αμμοχώστου και μάλιστα εκθείασε αυτήν ως πράξη που θα λύσει τον Γόρδιο δεσμό του κυπριακού προβλήματος.
Η αναφορά στο Γόρδιο δεσμό που ως γνωστό έκοψε ο μέγας Αλέξανδρος με το σπαθί , δεν νομίζω να έχει οιανδήποτε σχέση με φερσίματα και πολιτικές τουρκοπροσκηνυμένων και μειοδοτών. Συνεπώς πολύ ατυχής η αναφορά.

Εκτός αυτού ο Αναστασιάδης παρέλειψε να αναφέρει πως η φράση “επιστροφή της Αμμοχώστου” δεν αφορά ολόκληρη την κατεχόμενη Αμμόχωστο , σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ κλπ , αλλά αφορά μόνο την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου , το άνοιγμα της οποίας θα γίνει , κατά την  πρόταση Αναστυασιάδη – Χριστόφια , με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατοχικού μορφώματος.
Η πράξη αυτή θα αναβαθμίσει άμεσα το κατοχικό μόρφωμα σε περιωπή κράτους και μάλιστα θα δώσει το δικαίωμα σε αυτό να ανοίξει πρεσβείες σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο.
Συνεπώς ο Αναστασιάδης θέλει να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό με πράξη άμεσης αναγνώρισης της κατοχής και του ψευδοκρατικού μορφώματος της.
Το πρόβλημα είναι που ο Αναστασιάδης δεν απευθύνεται σε Έλληνες αλλά σε Ρωμιούς και ραγιάδες , οπότε χειροκροτείται με όσα λέγει. Διότι σε ένα πραγματικά ελληνικό κοινό θα του έκοβαν τη γλώσσα.
Όχι άλλη αναβάθμιση στο κατοχικό μόρφωμα .
Φραγμό στην προδοσία.

Λουκάς Σταύρου
ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής
πρόεδρος ΕΔΗΚ