Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Κύπρο

Ποτέ η Κύπρος δεν βρέθηκε σε καλύτερη θέση από ότι σήμερα για να προωθήσει μια αλλαγή πορείας στο κυπριακό.
Δυστυχώς το μεγάλο ατού του φυσικού αερίου το οποίο χρειάζεται η Ευρώπη για την απεξάρτηση της από μονοπώλια ενεργείας χρησιμοποιείται στο τραπέζι της υποχώρησης και της μετάβασης σε ένα τουρκοσυνεταιριστικό μόρφωμα.

Τώρα ήταν η καταλληλότερη ιστορική ευκαιρία να τεθεί η πρόταση της πραγματικής δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης , μια ευκαιρία που θα προστεθεί και αυτή στις άλλες χαμένες ευκαιρίες που δεν έτυχαν σωστής διαχείρισης.
Δυστυχώς ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο , συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης , έχει κολλήσει στην καταραμένη γραμμή Μούσκου και δεν λέει να ξεκολλήσει.
Φαίνεται ξεκάθαρα πως πίσω από αυτή τη προδοτική συμπεριφορά ασκεί ατσάλινη εξουσία ο άγγλος επικυρίαρχος και κατευθύνει τα πράγματα όπως αυτός θέλει.
Ο δε λαός σε κατάσταση αποχαύνωσης χειροκροτεί τους προδότες αδιαφορώντας ακόμα και για την οικονομική εξαθλίωση που τον έχουν βυθίσει.
Η Κύπρος μόνο σε συνεργασία με την Ρωσία θα μπορούσε να θέσει την νέα στρατηγική στο κυπριακό και να ασκήσει πιέσεις στις χώρες της Ευρώπης για την αποδοχή των στόχων αυτής της στρατηγικής. Αν αντίθετα συνεχίσει να συμπορέυεται με τον Αμερικανο-ισραηλινό άξονα τότε θα υποχωρήσει αναγκαστικά στην αποδοχή των σχεδίων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ που συμπεριλαμβάνουν και την πλήρη ικανοποίηση της Τουρκίας .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ