Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ανήθικη και αντιλαϊκή η πρόταση Αναστασιάδη προς τους ομολογιούχους

Οι κύπριοι ομολογιούχοι που επένδυσαν στα τραπεζικά ομόλογα και έχασαν περί το 1, 2 δις ευρώ , πήραν χθες την υπόσχεση του προέδρου Αναστασιάδη ότι τα ομόλογά τους θα αντικατασταθούν από κρατικά ομόλογα. Μάλιστα ο αντιπρόσωπος των ομολογιούχων τα ονόμασε κυβερνητικά.
Η διευθέτηση αυτή εκ μέρους του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας είναι και αντιοικονομική και αντιλαϊκή και ανήθικη.

Διότι ο πρόεδρος Αναστασιιάδης αναλαμβάνει να φορτώσει στο φορολογούμενο λαό την χασούρα των ομολογιούχων και ταυτόχρονα να προστατέψει τους μεγαλομετόχους των τραπεζών που ευθύνονται για την ληστεία των ομολόγων.
Το δίκαιο θα ήταν να κεφαλαιοποιηθούν οι μετοχές των μεγαλομετόχων των τραπεζών αυτών και να πληρωθούν με αυτά τα κεφάλαια οι ομολογιούχοι. Αν μάλιστα δεν υπάρχουν τα κεφάλαια τότε να περάσει η ιδιοκτησία των κεντρικών μετόχων στα χέρια των ομολογιούχων .
Αντί αυτών ο Αναστασιάδης προτίμησε να τα φορτώσει στο λαό γνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση. Όμως η πράξη αυτή πρέπει να καταγραφεί ως άμεση βία και ληστεία του λαού και στη δεδομένη στιγμή να οδηγηθεί ο Αθανασιάδης και οι συνυπεύθυνοι στο δικαστήριο.
Ο κυπριακός λαός δεν έχει καμία υποχρέωση να πληρώσει τους ομολογιούχους και το κράτος δεν επιτρέπεται να προσθέσει και άλλα χρέη στα ήδη υπάρχοντα.
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Αναστασιάδη ανέλαβε το ανήθικο και αντιλαϊκό έργο της διάσωσης των μεγαλομετόχων.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ