Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η σαπουνόφουσκα του κυπριακού κατεστημένου

Η πολιτική του ενδοτισμού που συνοδευόταν πάντοτε από κούφιες ελπίδες και σχέδια από σαπουνόφουσκες κατέρρευσε και διαλύθηκε μόνο με την εισβολή τριών πλοίων της Τουρκίας στα ύδατα της ΑΟΖ της κυπριακής δημοκρατίας .
Φάνηκε ότι η άμυνα μας είναι ανύπαρκτη.
Τα όνειρα που πουλούσαν οι κρατούντες για το φυσικό αέριο είναι εκτεθειμένα στους ανέμους .
Η στρατηγική μας στο κυπριακό εξυπηρετεί τα σχέδια της Τουρκίας.
Η επένδυση της πολιτικής μας στη ενταξιακή πορεία της Τουρκίας είναι παντελώς λανθασμένη.
Η “αξιοποίηση” της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχε.
Η πολυδιάστατη πολιτική χωρίς εθνική βάση είναι θέατρο σκιών.
Η αναβάθμιση της κυριαρχίας των αγγλικών βάσεων είναι καταστροφική.
Η μονοδιάστατη πολιτική στροφή προς το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του είναι αυτοκτονία.
Ο περιβόητος άξονας Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδος ανοίγει τις πύλες της Κύπρου στην ισραηλινή επικυριαρχία.


'Όλα τούτα θα οδηγήσουν τους κρατούντες με μαθηματική ακρίβεια σε νέες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις στους κατακτητές.
Η απουσία της Ελλάδος αφήνει την Αγγλία , την Τουρκία και το Ισραήλ να αλωνίζουν στην Κύπρο με καταστροφικές συνέπειες για τον κυπριακό ελληνισμό.
Το ερώτημα είναι αν ο λαός θα καταλάβει που τον οδήγησε το κατεστημένο των μειοδοτών και των προδοτών που το εμπιστευόταν τόσα χρόνια ; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πως ΟΧΙ δεν θα καταλάβει τίποτα. Τουναντίον θα αναπτύξει σχέσεις βαθύτερης εξάρτησης και υποταγής σε αυτό το κατεστημένο.
Μόνο μια μικρή μειονότητα συνειδητοποιημένων Ελλήνων απέμεινε σε αυτό το τόπο και μόνο εξ αυτής της μειονότητος , αν αποφασίσει να ενωθεί και να αναπτύξει στρατηγική δράση και όχι να παραμείνει στην ευκαιριακή και αποσπασματική αντίδραση , θα μπορέσει έστω την υστάτη στιγμή να διαφοροποιήσει την κατάσταση και να αλλάξει προς το καλύτερο τον ρουν των πραγμάτων με αγώνα τιτάνιο και ανυποχώρητο.
Αν εισακουόταν το ΕΔΗΚ στις προτάσεις που κατέθεσε πάνω σε όλα τα θέματα αλλά και στην οργανωτική του πρόταση , ο εθνικιστικός χώρος δεν θα βρισκόταν σήμερα σε αυτό το χάλι της ακροδεξιάς υποταγής του στο σύστημα αφενός και της διάλυσης του αφετέρου.
ΝΑΙ μπορούμε να δώσουμε νέα πορεία στα πράγματα , μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια των προδοτών , μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό εθνικοκοινωνικό ρεύμα και να σώσουμε την πατρίδα.
Αφήστε την ακροδεξιά να γλύφει τον αρχιεπίσκοπο και το ΔΗΣΥ και ελάτε Έλληνες στις τάξεις του μοναδικού εθνικοκοινωνικού κόμματος για να δώσουμε τον ωραίο αγώνα για τον λαό και την πατρίδα.

Λουκάς Σταύρου

πρόεδρος ΕΔΗΚ