Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Φυσικό αέριο και κυπριακές αερολογίες


Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε στη Κύπρο κάποιος πρόεδρος ονόματι Χριστόφιας. Επί εποχής του είχαν όλα κανονιστεί πως το φυσικό αέριο που “διαθέτει” η Κύπρος στα βάθη της θάλασσας θα τύγχανε της μεγίστης δυνατής αξιοποίησης, μέσα από ένα τερματικό στο έδαφος της Κύπρου.
Το παραμύθι αυτό τελείωσε με διαταγή των αμερικανών προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποία δήλωσε πλήρη υποταγή στα σχέδια αυτών και του ΝΑΤΟ. Έτσι το σχέδιο για τερματικό μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουν οι Αμερικανοί ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων.

Τι καταλαβαίνουμε από αυτή την ξαφνική αλλαγή; Ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο υλοποιήσιμο αναφορικά με το φυσικό αέριο και ότι όλα ήσαν σχέδια στον αέρα , προς εξαπάτηση των ψηφοφόρων.
Σήμερα βγαίνουν στην επιφάνεια άλλα σχέδια. Κάποιος αγωγός λένε  που θα περάσει από τα οικόπεδα του Ισραήλ και της Κύπρου και θα καταλήξει στην Ε.Ε μέσω Ελλάδος.
Περί αυτού του αγωγού που συζητείται προ πολλού , δεν υπάρχει καμία μελέτη υλοποίησης και βιωσιμότητας του, που θα μπορούσε να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ζητηθεί η στήριξη και πραγμάτωση του.
Θα πάνε λένε στη Ε.Ε., να προσπαθήσουν να πείσουν για δυνητικά κοιτάσματα ( εκτός του οικοπέδου Αφροδίτη ) και να ζητηθεί έρευνα περί του εφικτού και της οικονομικής βιωσιμότητας αυτού.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι στο τομέα αυτό επικρατεί μια απερίγραπτη προχειρότητα , έλλειψη σοβαρότητας και απουσία πολιτικού σχεδιασμού που να εκφράζει την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας.
Το πιο επικίνδυνο όμως δεν είναι ούτε η προχειρότητα, ούτε η έλλειψη σοβαρότητας και πολιτικού σχεδιασμού αλλά το γεγονός ότι πάνω στο φυσικό αέριο για το οποίο δεν έχουμε ούτε μια ολοκληρωμένη μελέτη όλων των σταδίων εκμετάλλευσης του , έχουμε στηρίξει το μέλλον της οικονομίας μας και έχουμε εγκαταλείψει άλλους τομείς πιο βέβαιους και σταθερούς με αποτέλεσμα να διολισθαίνουμε στη φτώχεια και στην εξάρτηση.
Αυτό σημαίνει πως το ζήτημα του φυσικού αερίου χρησιμοποιείται από το πολιτικό κατεστημένο ως μέσον δημιουργίας ψεύτικων ελπίδων στο λαό προκειμένου να διαιωνίζει την τυραννία του και κανένας πολίτης δεν τολμά να αντισταθεί σε αυτό το ορμητικό ποτάμι της προπαγάνδας και της κυπριακής βλακείας που στο τέλος θα καταστρέψει την πατρίδα. .
Θέση μας βέβαια είναι πως η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου δεν μπορεί να γίνει χωρίς ισχυρή εθνική άμυνα. Οπότε χωρίς αυτή τη βάση κάθε σχεδιασμός στερείται ήδη σοβαρότητας.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ