Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ευχή για το 2015 : Σύγκρουση με τους προδότες και την τραπεζοκρατία


Η πατρίδα Κύπρος πάει από το κακό στο χειρότερο διότι ο λαός της εμπιστεύθηκε την τύχη του σε ηγέτες προδότες, που από το 1960 μέχρι σήμερα ακολουθούν πολιτική ραγιαδισμού στους αγγλοτούρκους κατακτητές.
Πέριξ αυτού του προδοτικού πολιτικού κατεστημένου έκτισε τα απόρθητα κάστρα της μια οικονομική ολιγαρχία και ένα συμβιωτικό σύστημα τραπεζοκρατίας που αφαιμάσσει την παραγωγική βάση της κοινωνίας “επενδύοντας” με γνώμονα το ολιγαρχικό κέρδος και όχι το κοινό καλό της κοινωνίας.
Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Έπεσε η Αθηνοκεντρική κυβέρνηση Σαμαρά


Η κυβέρνηση Σαμαρά θα καταγραφεί στην ιστορία της Κύπρου ως μια περίοδος εγκατάλειψης της από το εθνικό κέντρο την ώρα που ο τουρκικός στόλος αλωνίζει ακόμα στην ΑΟΖ της κυπριακής δημοκρατίας.
Ευελπιστούμε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 , θα στρέψει το βλέμμα της στη Κύπρο και θα αναλάβει τις εθνικές της ευθύνες για την προστασία της κυπριακής δημοκρατίας και του ελληνισμού της Κύπρου.
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ.: Αναθέσμιση – Εθνικοκοινωνική συνοχή – Απελευθέρωση


Η υπόθεση του ΣΑΠΑ όπου όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί συμμετείχαν με τα στελέχη τους στο πλιάτσικο των δημοσίων πόρων , θα έπρεπε να ξεσηκώσει την θυελλώδη αντίδραση του λαού κατά της κομματοκρατίας , ώστε να είχαν τεθεί διεκδικήσεις αμεσότερης δημοκρατίας και ριζικής αναθέσμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τι έκανε ο λαός ; Συνεχίζει τον ύπνο του και ετοιμάζεται να συναινέσει στην κομματοκρατία συμμετέχοντας σε νέες εκλογές στο δήμο Πάφου, όπου καλείται να επιλέξει ανάμεσα στους προτεινόμενους των κομματικών συμμοριών.
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Για το κοσμικό κράτος στην “Σαουδική Αραβία” της Ευρώπης


Δεν θα ασχολούμασταν με την εβραιοχριστιανική μυθολογία εάν υπήρχε ένα πραγματικά κοσμικό και ανεξίθρησκο κράτος.
Δυστυχώς όμως στην “Σαουδική Αραβία” της Ευρώπης δηλαδή στα δύο κράτη του ελληνισμού ( Ελλάδος και Κύπρου) , το κράτος διαθέτει επίσημη θρησκεία και εβραϊκή κοσμολογία την οποία εμφυτεύει στους υπηκόους του εξ απαλών ονύχων.
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ.: Να καθαρίσει ο στάβλος της κυπριακής ολιγαρχίας-κομματοκρατίας


Το Ε.Δ.Η.Κ., χαιρετίζει την πρόταση του εισαγγελέα για δήμευση της περιουσίας όσων κριθούν ένοχοι σε εγκλήματα κλοπής δημόσιου χρήματος όπως στην περίπτωση του στελέχους του ΔΗ.ΚΟ. , Σάββα Βέργα και των δορυφόρων αυτού.
Το μέτρο αυτό δεν είναι αρκετό για τέτοιου είδους συμπεριφορές. Εμείς προτείνουμε όπως οι ένοχοι τοιούτων εγκλημάτων καταδικάζονται επιπρόσθετα σε έγκλειστη κοινωνική εργασία και ισόβια εξορία μετά το πέρας της ποινής.
Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Προς τους εργαζόμενους της ιδιωτικής παραγωγικής βάσης


Εργαζόμενε της ιδιωτικής παραγωγικής βάσης , το σοσιαλκαπιταλιστικό σύστημα σε υποχρεώνει με την φορολογική βία που ασκεί , να εργάζεσαι για να συντηρείς ένα υπέρογκο δημοσιοϋπαλληλικό τομέα που μέσα από τις κομματικές εξουσίες και συνεργασίες με τα κομματοκρατούμενα δημοσιοϋπαλληλικά συνδικάτα, κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν παχυλούς μισθούς και πριγκιπικά δικαιώματα.
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ενάντια στη διαφθορά και την σήψη του χριστιανο-ολιγαρχικού κράτους


Μόνο μέσα από την μνήμη των θεών και των ηρώων θα αντέξουμε την μακρά νύχτα και θα ξαναδούμε το φως της αυγής.
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Κομματική συναίνεση ζητά ο Αναστασιάδης στην ολέθρια πολιτική του


Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής αναγγέλλει ο πρόεδρος Αναστασιαδης άμα τη επιστροφή του στην Κύπρο.
Δεν κάνει βέβαια λόγο για αλλαγή στρατηγικής στα μεγάλα ζητήματα του τόπου όπως στο εθνικό , την οικονομία , στο διεφθαρμένο κράτος σε όλες του τις δομές , στην γεωστρατηγική πορεία της Κύπρου , παρά μόνο για το πως θα οργανώσει το προεδρικό και τα ενοικούντα κομματόσκυλα που μάλλον θέλει να προέρχονται από όλες τις κομματικές συμμορίες .
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Για το αποχετευτικό του κυπριακού ποδοσφαίρου


Καμιά καταγγελία και αποκάλυψη δεν είναι σε θέση να διαταράξει το κυπριακό ποδόσφαιρο και τα ολιγαρχικά συμφέροντα που υπηρετεί σε βάρος κάθε αθλητικής αξίας.
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το κυπριακό απολίθωμα


Το κυπριακό κατεστημένο εκφράζει τον ραγιαδισμό και την μικρόνοια της λαϊκής συνείδησης. Πουθενά στο κόσμο δεν παρατηρείται τέτοια προχειρότητα αντιμετώπισης μεγάλων ζητημάτων όπως είναι η οικονομία , το εθνικό θέμα , το ενεργειακό , η γεωπολιτική , η παιδεία , τα κοινωνικά ζητήματα.
Στη Κύπρο όλα αυτά τα θέματα τίθενται κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της ψηφοθηρίας και των πελατειακών κομματικών σχέσεων. Και ο λαός παρακολουθεί ικανοποιημένος , αποχαυνωμένος, ευτυχισμένος .
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ.: Η πρόταση μας στο εθνικό θέμα


Το κυπριακό σύστημα αναφορικά με το εθνικό θέμα της Κύπρου καλλιεργεί στο φαντασιακό του τρεις κυρίως γραμμές.
Η πρώτη είναι η λύση της ομοσπονδίας που φτάνει ως και την συνομοσπονδία.
Η δεύτερη είναι η λύση της παραμονής των πραγμάτων ως έχουν με κάποιες διορθώσεις ή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Η τρίτη είναι η διχοτόμηση , εμείς από δω και αυτοί απο κεί και στη μέση ένας τοίχος, οι “τουρκοκύπριοι” δεν είναι το κατασκεύασμα της αγγλικής πολιτικής αλλά είναι τουρκο"κύπριοι" και άλλα παρόμοια.
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Που μας οδηγεί η συναίνεση στη προδοσία



Αν εξετάσουμε την πρόταση της Τουρκίας για το φυσικό αέριο σε σχέση με τη πορεία επίλυσης του κυπριακού, θα δούμε με πόση δεξιοτεχνία χειρίζονται τα λάθη της “ελληνοκυπριακής πλευράς”.
Διότι η γραμμή που ακολούθησε μέχρι σήμερα η λεγόμενη πλευρά μας, αναβάθμισε με χίλιους τρόπους το κατοχικό μόρφωμα από την μια και από την άλλη υποβάθμισε την κυπριακή δημοκρατία σε διοίκηση των “ελληνοκυπρίων”.
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ.: ΟΧΙ στο αίσχος της κομματοκρατίας


Πολίτη της κυπριακής δημοκρατίας , φανταζόμαστε ότι φτάνει στην όσφρηση σου η μπόχα της κομματοκρατίας και του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού που εκτρέφει τις διάφορες ολιγαρχίες διεφθαρμένων .
Αυτό το σύστημα δεν διορθώνεται. Γιατί ακόμα και αν πάνε τα μισά στελέχη των κομμάτων στη φυλακή, θα αναδυθούν νέα αποβράσματα από το καζάνι της φαυλοκρατίας.
Ο μόνος τρόπος να ελέγξεις τα πράγματα, αν και εσύ δεν έχεις διαφθαρεί μέχρι το μεδούλι των οστών σου , είναι να διεκδικήσεις περισσότερη άμεση δημοκρατία , δυνατότητα ελέγχου των αντιπροσώπων σου σε κάθε τομέα και δυνατότητα αντικατάστασης τους όποτε κρίνεις ορθό και αναγκαίο.
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ.: Μνήμη Τάσσου Παπαδόπουλου


Υπενθυμίζουμε την δουλική εθνικοφροσύνη πως πίσω από τον παραβάν του ΟΧΙ του “μεγάλου ηγέτη” Τάσσου Παπαδόπουλου , στήθηκε με μεγάλη επιμέλεια η προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων.
Έτσι το δημοψήφισμα εκ προοιμίου αναβάθμιζε το κατοχικό μόρφωμα και πολιτο-ποιούσε τους έποικους . Πουθενά στο κόσμο ένα έγκλημα πολέμου δεν έτυχε τέτοιας προδοτικής αποδοχής και συγχώρεσης από αυτούς που το υπέστησαν.
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σμήνη γυπών περιμένουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας


Κυβέρνηση , βουλή , συμμορίες δικηγόρων , δικαστές και τραπεζίτες, δια του πλαισίου αφερεγγυότητας που ετοιμάζουν, θα πέσουν σαν πεινασμένοι γύπες για να κατασπαράξουν ότι απέμεινε στην ιδιωτική παραγωγική βάση της οικονομίας και να την βουλιάξουν στην εξαθλίωση.
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Κάτω η ψευτοδημοκρατία τους


Η εμπιστοσύνη του λαού στο “τραπεζικό του σύστημα” και στο πολιτικό κατεστημένο που το στηρίζει με τους φόρους του λαού , οδηγεί σε αυτάτα φαινόμενα.
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ο Βέργας ανοίγει τον οχετό του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού


Κυπριακέ λαέ του καναπέ , αφού δεν θέλεις πραγματική δημοκρατία στη βάση της λαϊκής συνέλευσης και της ανακλητής αντιπροσώπευσης , αφού εμπιστεύεσαι τον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό με τις επεκτάσεις του στην τοπική αυτοδιοίκηση και παραδίδεις την εξουσία σου σε αντιπροσώπους που δεν μπορείς να ελέγξεις και να αντικαταστήσεις κατά βούληση , τότε ζήσε με τους Βέργες και το σκυλολόι των διεφθαρμένων που σου παρουσιάζουν οι κομματικές συμμορίες ως ηγέτες.
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Εισαγγελείς και αστυνομία εξαγνίζουν το σύστημα της τραπεζοκρατίας


Το σύστημα της τραπεζοκρατίας προσπαθεί δήθεν να ανακαλύψει τους ενόχους της κυπριακής κρίσης, που ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιοι απατεώνες και καταχραστές και να εξαγνίσει το σύστημα.
Όμως η αιτία της κρίσης δεν είναι κάποια άτομα που λειτούργησαν παράτυπα ή παράνομα αλλά αυτό τούτο το σύστημα της τραπεζοκρατίας, δηλαδή η αγαστή σχέση κράτους και τραπεζιτών που μεταφέρει τις ζημιές των τοκογλύφων στις πλάτες του λαού.
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Φυσικό αέριο και κυπριακές αερολογίες


Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε στη Κύπρο κάποιος πρόεδρος ονόματι Χριστόφιας. Επί εποχής του είχαν όλα κανονιστεί πως το φυσικό αέριο που “διαθέτει” η Κύπρος στα βάθη της θάλασσας θα τύγχανε της μεγίστης δυνατής αξιοποίησης, μέσα από ένα τερματικό στο έδαφος της Κύπρου.
Το παραμύθι αυτό τελείωσε με διαταγή των αμερικανών προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποία δήλωσε πλήρη υποταγή στα σχέδια αυτών και του ΝΑΤΟ. Έτσι το σχέδιο για τερματικό μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουν οι Αμερικανοί ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων.
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ε.Δ.Η.Κ.: μήνυμα προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη



Η θέση Ανατασιάδη ότι πρέπει να προηγηθεί η έμπρακτη αναγνώριση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην ΑΟΖ της , εκ μέρους της Τουρκίας , για να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται πατριωτική.
Όμως αν η θέση αυτή δεν αναπτυχθεί με νέα πρόταση λύσης που να εδράζεται στην πραγματική δημοκρατία , πρόταση η οποία εκπορεύεται από την ουσία της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας , τότε ο πρόεδρος Αναστασιάδης παγιδεύει την Κύπρο σε ένα πολύ επικίνδυνο αδιέξοδο που θα οδηγήσει στην από μηχανής “λύση” της διχοτόμησης.