Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Έλληνες αντισταθείτε στην τραπεζοκρατία


Το οικονομικό όραμα της Ευρωζώνης είναι να καταστήσει πανίσχυρο τον τραπεζικό τομέα και την ενοικούσα σε αυτόν, ολιγαρχία.
Να συνδέσει τα εθνικά τραπεζικά συστήματα μεταξύ τους και να καταστήσει τις κεντρικές τράπεζες των κρατών , εργαλεία ελέγχου του αενάως τροφοδοτούμενου χρέους προς τις τράπεζες.
Το κοινωνικό αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα είναι το μετρημένο ψωμί στο τραπέζι του εργάτη και η συνεχής υποδούλωση της ιδιωτικής οικονομίας στην ολιγαρχία.
Ο δημόσιος τομέας θα συντηρείται με το συνεχές και “ανεκτό” από το σύστημα της ευρωζώνης χρέος του 60% του ΑΕΠ και με αυτό το τρόπο θα διάγει βίον ανθόσπαρτο και θα συναινεί στην υποδούλωση της ιδιωτικής παραγωγικής οικονομίας.
Ενώπιον αυτής της πραγματικότητος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει να αντιτάξει απελευθερωτική πρόταση παρά μόνο εκλιπαρεί για κάποια ψίχουλα την ώρα που στηρίζει το κεντρικό όραμα της ευρωπαϊκής και ντόπιας ολιγαρχίας.
Αυτό το τραγέλαφο σύστημα συνενώνει στην ουσία τον ψευτοσοσιαλισμό που οι εκπρόσωποι του παίζουν το ρόλο του σερίφη , με τον πιο απάνθρωπο και αντεθνικό καπιταλισμό.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές καταθέτουμε πρόγραμμα παραγωγικό και πρόταση εθνικό-απελευθερωτική που εδράζεται στην κατεδάφιση της ολιγαρχίας και των τραπεζικών οχυρών της και στην συντριβή του παρασιτισμού.
Προτείνουμε ένα κρατικό χρηματοδοτικό μηχανισμό που θα ενισχύει αποκλειστικά την εθνική παραγωγή και εργασία στα πλαίσια μιας ελεύθερης αγοράς που δεν θα στρεβλώνεται από τις φιλο-ολιγαρχικές παρεμβάσεις του κράτους ή τις λεγόμενες κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις.
Το κράτος είτε προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στο λαό είτε σε τιμή κόστους. Το εθνικοκοινωνικό κράτος μεριμνά για τον λαό και δεν κερδοσκοπεί εις βάρος του , τουναντίον τον προστατεύει από τις επιθέσεις της όποιας ολιγαρχίας και τις συσσώρευσεις ισχύος και εξουσίας σε λίγους μέσα από θεσμούς πραγματικής δημοκρατίας και εκπροσώπησης των παραγωγικών δυνάμεων και των τοπικών κοινοτήτων.
Η αρχή αυτή δεν αναιρεί τον ευρωπαϊσμό μας αλλά ενδυναμώνει το όραμα ενός ευρωπαϊκού συνασπισμού εθνών ενάντια στον εθνοκτόνο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν ξέρουμε τελικά τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά από τις πιρουέτες Βαρουφάκη όλα δείχνουν πως η Ελλάδα θα μπει εκ νέου στο ζυγό της ευρωπαϊκής και ντόπιας τραπεζοκρατίας όπως μπήκε άλλοτε στο ζυγό της ρωμαϊκής-βυζαντινής αυτοκρατορίας και στη συνέχεια της Οθωμανικής.
Έλληνες αντισταθείτε.


Λουκάς Σταύρου