Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Διαδηλώνουν κατά της λιτότητας οι υπερασπιστές της τραπεζοκρατίας


Όταν θα έπρεπε να πάρουν μέτρα κατά των τραπεζιτών αυτοί φώναζαν να σώσουν τις τράπεζες ΤΟΥΣ.
Όταν έπρεπε να πάρουν μέτρα κατά της σπατάλης και της διαφθοράς αυτοί στήριζαν ομοθυμαδόν τις ζημιογόνες ημικρατικές επιχειρήσεις.
Όταν θα έπρεπε να απομακρύνουν την κάθοδο της τρόικας και να πάρουν μέτρα υπέρ της παραγωγικής διαδικασίας αυτοί καλωσόριζαν την τρόικα.

Τώρα που χρεώθηκε ο φορολογούμενος λαός για να σωθούν οι τραπεζίτες και διαλύθηκε η ιδιωτική παραγωγική βάση, φωνάζουν κατά της λιτότητας και ζητούν από το κράτος της ολιγαρχίας να παράξει θέσεις εργασίας.
Στην ιδανική σας πολιτεία , θέσεις εργασίας θα παραχθούν αν οι τραπεζίτες αποφασίσουν, σύμφωνα πάντα με τα σχέδια και τα συμφέροντα τους, να διοχετεύσουν κεφάλαια στην παραγωγική βάση.
Κάτι που δεν είναι ορατό στον ορίζοντα διότι οι τραπεζίτες θα προτιμήσουν να δανείσουν το κράτος για να χρηματοδοτήσει το παρασιτικό και υπέρογκο δημόσιο.
Αλλά ακόμα και αν διοχετεύσουν κάποια κεφάλαια στην αγορά, θα το κάνουν με την λογική της φούσκας και όχι της ισόρροπης ανάπτυξης της παραγωγής όπως θα έκανε μια κρατική τράπεζα που θα χειριζόταν το εθνικό νόμισμα υπέρ του λαού και όχι υπέρ των ολίγων.
Το σοσιαλκαπιταλιστικό σας σύστημα που βαστάζει την τραπεζοκρατία και γλύφει την ολιγαρχία είναι υπεύθυνο για την οικονομική κατάσταση της κοινωνίας και αν δεν αλλάξει αυτό το σύστημα η παραγωγική βάση της κοινωνίας θα βουλιάζει στην φτώχεια και θα υπόκειται εξουθενωτικά την καταπίεση της άρχουσας τάξης και των συνεταίρων και υπερασπιστών της.
Η λιτότητα θα εκλείψει μόνο αν εκλείψει η τραπεζοκρατία , ο παρασιτισμός , η κομματοκρατία, η τυραννία της ολιγαρχίας. Δηλαδή μόνο αν εσείς που διοργανώσατε το συλλαλητήριο κατά της λιτότητας ριφθείτε στο πολιτικό καιάδα και καθαρίσει η πατρίδα μας από το άχθος σας.


Λουκάς Σταύρου