Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Εθνικισμός και πραγματική δημοκρατία

Ο εθνικισμός χωρίς πραγματική δημοκρατία, τόσο στο κόμμα όσο και στην πολιτική κοινωνία, απλά αναγορεύει τον κάθε χοντροκέφαλο ξερόλα σε ηγέτη και την συμμορία του σε εργαλείο διόρθωσης της κοινωνίας που με μαθηματική ακρίβεια καταλήγει στην βία.
Ο δικός μας εθνικισμός – εθνικοκοινωνισμός έχει άμεση σχέση με την πραγματική δημοκρατία και την ανάδειξη της εθνικής μας ταυτότητας που έρχεται από την αρχαία Ελλάδα.
Ο συμμορίτικος εθνικισμός αναδύθηκε κυρίως μέσα από τις δυνάμεις της βυζαντινοκεντρικής συντήρησης και του ολιγαρχικού εξουσιασμού και ενοικεί στην δεξιά πολυκατοικία και συγκεκριμένα στα σκοτεινά υπόγεια της.
Προς αποφυγή οιασδήποτε παρεξήγησης δεν θεωρούμε το υπάρχον πολίτευμα το οποίο αυτονομάζεται δημοκρατία ότι έχει οιανδήποτε σχέση με την πραγματική δημοκρατία της λαϊκής συμμετοχής , των λαϊκών συνελεύσεων , των εποπτικών συμβουλίων και της ανακλητής αντιπροσώπευσης σε όλες τις βαθμίδες της λαϊκής οργάνωσης.
Η ισχύουσα αστική δημοκρατία είναι ένα σύστημα χειραγώγησης της λαϊκής βούλησης και απόλυτης εξουσίας των κομματικών μηχανισμών που είναι αλληλένδετοι με το ληστρικό πελατειακό κράτος που υπηρετεί την ολιγαρχία που το ίδιο το σύστημα αναπαράγει.
Δεν θέλουμε αφέντες πάνω από το κεφάλι του λαού. Δεν παραχωρούμε την εξουσία σε κανένα.
Ο λαός σε οποιαδήποτε πολιτισμική κατάσταση και αν βρίσκεται οφείλει να ασκεί εξουσία και να αυτοβελτιώνεται μέσα από την αυτόνομη δράση του.
ΟΧΙ στον συμμορίτικο εθνικισμό.
ΟΧΙ στην αστική δημοκρατία.

Λουκάς Σταύρου