Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Απάντηση στον Αναστασιάδη για τις συνθήκες του 60


Στις δουλοπρεπείς δηλώσεις του προέδρου Ανστασιάδη ότι η άρνηση των συνθηκών του 60 θα ισοδυναμεί με κατάλυση της κυπριακής δημοκρατίας, απαντούμε πως οι δημοκρατίες και τα έθνη κράτη δεν στηρίζουν την ύπαρξη τους σε συνθήκες αλλά σε νόμους και συντάγματα που εκπορεύονται μέσα από την ελεύθερη βούληση τους.

Οι συνθήκες του 60 σφυρηλατήθηκαν από τους κατακτητές και υπεγράφησαν από τους προδότες ηγετίσκους που εσείς οι μειοδότες αγιοποιήσατε και ηρωοποιήσατε και ως εκ τούτου είναι συνθήκες απεχθείς και κατάπτυστες που δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του ελληνογενούς δυτικού πολιτισμού.
Επίσης πρέπει  να ξέρεις κύριε Αναστασιάδη πως η υπόσταση του κράτους της κυπριακής δημοκρατίας αναδύθηκε μέσα από τον αγώνα της ΕΟΚΑ που ανακόπηκε και προδόθηκε από τις συνθήκες του 60.
Η γενεσιουργός αιτία της κυπριακής δημοκρατίας είναι το αίμα των ηρώων και όχι οι συνθήκες του 60 και το κατακτητικό σύνταγμα που μας επέβαλαν, που σημαίνει πως η κατάργηση των απεχθών συνθηκών δεν ισοδυναμεί με κατάργηση του κράτους αλλά με πραγματικό εκδημοκρατισμό του.  
Τις συνθήκες του 60 και το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης, έχουν δικαίωμα οι πολίτες να τις πετάξουν στα σκουπίδια και να θεσμίσουν επιτέλους το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας που θα εδράζεται στην αρχή του πολίτη και της ισότητος μεταξύ τους σε ένα ενιαίο κράτος , ενιαίο εκλογικό σώμα και συνταγματικό υποκείμενο.

Λουκάς Σταύρου

πρόεδρος ΕΔΗΚ