Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μουλλάδες και παπάδες διασφαλίζονται από την διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας


Στη λύση που ετοιμάζουν οι κατακτητές με τους μειοδότες προ νοείται η επιστροφή της περιουσίας στην εκκλησία και στο Εφκάφ. Λόγια ξεκάθαρα.
Για τις περιουσίες του λαού δεν θα υπάρχει τίποτα ξεκάθαρο.
Θα αναγνωριστεί λένε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας από την μια και από την άλλη το δικαίωμα του χρήστη. Οπότε την λύση λένε θα την δώσουν τα δικαστήρια. Δηλαδή μετά την αποδοχή της λύσης- διάλυσης της κυπριακής δημοκρατίας θα ξεκινήσει ένας ατέρμων δικαστικός αγώνας για την επίλυση του περιουσιακού σε επίπεδο ατομικών προσφυγών. Αυτή την διαπάλη οι κρατούντες την ονομάζουν ενοποίηση της οικονομίας.
Στην ουσία η λύση διασφαλίζει τα παπαδαριά και μετατρέπει τους έποικους σε χρήστες με πλήρη δικαιώματα επί της περιουσίας των προσφύγων.
Καταλαβαίνεις άραγε συμπολίτη γιατί οι συνοδικοί δήλωσαν πως είναι πανευτυχείς για την λύση ύστερα από την λεπτομερή ενημέρωση που είχαν από τον Αναστασιάδη;

Η θέση η δική μας είναι πως η κατεχόμενη πατρίδα στο σύνολο της πρέπει να επιστραφεί στην κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας και οι νόμιμοι ιδιοκτήτες να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους.
Λέμε επίσης πως ολόκληρη η περιουσία της εκκλησίας και του Εφκάφ (πλην των καντηλεριών και των λοιπών υποδομών και αντικειμένων λατρείας ) πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία από όπου και προήλθε και μάλιστα στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης των τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Λουκάς Σταύρου

πρόεδρος ΕΔΗΚ