Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: η βάση του κυπριακού προβλήματος


Το Ε.Δ.Η.Κ. διαφοροποιείται απο όλα τα πολιτικά σχήματα του κατεστημένου , κοινοβουλευτικού και εξωκοινοβουλευτικού στο εθνικό θέμα.

Θεωρούμε ότι η βάση του κυπριακού προβλήματος είναι η καταπάτηση του θεμελιώδους δικαιώματος της ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗΣ και ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ.

Απο την αντιμετώπιση αυτού του θεμελιώδους ζητήματος αρχίζει και η λύση του κυπριακού προβλήματος.

Αρνούμαστε την ψευτοδημοκρατία της Ζυρίχης. 

Αρνούμαστε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης.

Έχουμε δικαίωμα ως κράτος που αναδύθηκε μέσα από τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ να αποτινάξουμε το κατακτητικό μετα-αποικιακό σύνταγμα και να οδεύσουμε σε μια πραγματική δημοκρατία που δεν θα εδράζεται στις κοινότητες που μας επέβαλαν οι κατακτητές αλλά στην αρχή του πολίτη και της πολιτικής ισότητος μεταξύ των πολιτών.

Αυτοί που αντιτείνουν στην πρόταση μας λέγοντας πως η κατάλυση του Ζυριχικού συντάγματος ισοδυναμεί με κατάλυση του κράτους της κυπριακής δημοκρατίας απλά ενεργούν ως φερέφωνα της μετα-αποικιοκρατίας και των συμφερόντων της.

Κάθε ελεύθερο κράτος έχει δικαίωμα να αυτοθεσμίζεται και να αλλάζει το σύνταγμα του όποτε θέλει.

Μόνο στην Κύπρο, οι κρατούντες διδάσκουν πως αυτό το δικαίωμα και δίκαιο δεν μπορεί να ισχύει.

Επειδή όμως δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα και επειδή θέλουν να αναιρέσουν την θεμελιώδη ελευθερία που προέρχεται από την ίδια την ανθρώπινη φύση και τον ουρανό, προκύπτει ως αναγκαιότητα, θεία και ανθρώπινη, η αντιμετώπιση τους ως απεχθούς τυραννίας, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν τις τυραννίες όλοι οι ελεύθεροι λαοί , δηλαδή με την λαιμητόμο.

“Τρέφονται γαρ πάντες οι ανθρώπειοι νόμοι υπο ενός, του θείου” , λέγει ο μέγας Ηράκλειτος , δηλαδή από την εσωτερική ηθική ελευθερία του όντος.  


Λουκάς Σταύρου