Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η δημοκρατία τους είναι η δυστυχία μας


Η αρχή της λαϊκής συνέλευσης είναι ο θεμέλιος λίθος της λαϊκής εξουσίας.
Η αρχή της λαϊκής συνέλευσης προτάσσεται από το Ε.ΔΗ.Κ. ως η παραγωγική αντίσταση στην εξουσία των κομμάτων σε όλο το κοινωνικό φάσμα.
Η λαϊκή συνέλευση θα τεθεί από τον ίδιο τον λαό, στις τοπικές κοινότητες, στους εργασιακούς χώρους, στις τοπικές παραγωγικές ενώσεις που θα στραφούν ενάντια στα κομματοκρατούμενα εργατικά συνδικάτα.

Η λαϊκή συνέλευση πρέπει πρώτα από όλα να ελέγξει την τοπική αυτοδιοίκηση που και αυτή καπελώθηκε απο τις κομματικές συμμορίες.
Στη συνέχεια πρέπει να ορίσει τοπικούς αντιπροσώπους που θα αποτελέσουν την επαρχιακή ή νομαρχιακή συνέλευση που με την σειρά της θα ασκήσει έλεγχο και προτασιακή εποπτεία στο έργο των επαρχιακών - νομαρχιακών αντιπροσώπων στο νομοθετικό σώμα.  
Η εναντίωση στην τυραννία των κομμάτων , στην κομματοκρατία , δεν θα προκύψει ως θέσμιση εκ των άνω αλλά ως εκ των κάτω ανάδυση της λαϊκής βούλησης την οποία θα στηρίξουμε και υποκινήσουμε εμείς οι εθνικοκοινωνιστές.
Επαναστατικό μας έργο είναι να πραγματώσουμε την ιδέα της λαϊκής συνέλευσης και να φέρουμε τον λαό σε σύγκρουση με την κομματοκρατία και τους εγκάθετους της.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές θα εμπνεύσουμε , θα διδάξουμε και καθοδηγήσουμε τον λαό να αναλάβει ο ίδιος την εξουσία, να παράξει μέσα από τους δικούς του θεσμούς την εξουσία και να στεριώσει θεσμικά την κυριαρχία του, που θα είναι συνάμα η ατσάλινη βάση επί της οποίας θα ορθωθεί η εθνική κυριαρχία.
Η τοπική λαϊκή συνέλευση θα κατανοήσει στην πορεία της αυτοπραγμάτωσης της , την αναγκαιότητα της δημιουργίας των ενόπλων λαϊκών πολιτοφυλακών που θα συνδεθούν με τον λαϊκό στρατό για να κτυπήσουν αποφασιστικά την αντεπίθεση της ολιγαρχίας και της συσσώρευσης της εξουσίας σε λίγα χέρια στο όνομα της δημοκρατίας τους.
Αυτή την δημοκρατία πρέπει να την πολεμήσουμε γιατί είναι η δυστυχία μας.


Λουκάς Σταύρου

πρόεδρος ΕΔΗΚ