Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Πρόταση κατά του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού


Ονομάζω ολιγαρχική ψευτοδημοκρατία το σύστημα της συγκέντρωσης εξουσίας σε λίγα χέρια, δηλαδή σε κομματικές συμμορίες που ασκούν νομοθετική εξουσία (κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός).

Ονομάζω πραγματική δημοκρατία την θεσμισμένη παραγωγή της νομοθετικής εξουσίας μέσα από τις κοινότητες του λαού τις εθνοφυλετικώς προσδιορισμένες

Οι αρχές επί των οποίων μπορεί να εδραιωθεί η παραγωγή της κεντρικής νομοθετικής εξουσίας που δεν θα αυτονομείται από την κοινωνία αλλά θα βρίσκεται υπό τον συνεχή έλεγχο της, είναι οι ακόλουθες:

  • Αρχή της λαϊκής συνέλευσης.
  • Αρχή της ανακλητής αντιπροσώπευσης σε όλα τα επίπεδα.
  • Άσκηση προτασιακής και ελεγκτικής  εποπτείας στους αντιπροσώπους σε όλα τα επίπεδα.


Επι των αρχών αυτών μπορεί να δομηθεί η επαρχιακή συνέλευση προερχόμενη από αντιπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, η οποία θα ασκεί προτασιακή και ελεγκτική εποπτεία στο κεντρικό νομοθετικό σώμα.
Να θεσμισθεί η οριζόντια ψηφοφορία στο επαρχιακό ψηφοδέλτιο όπου θα αναδεικνύει πρόσωπα και όχι κόμματα.
Να καταργηθούν εκ των πραγμάτων τα κόμματα ως μηχανισμοί παραγωγής εξουσίας και να αντικατασταθούν από πολιτικές ενώσεις ιδεολογικού και πολιτικού προβληματισμού και αγώνα κατά της επιστροφής της ψευτοδημοκρατίας.
Να αναδυθεί μέσα από την λαϊκή συμμετοχή ένας νέος πολιτικός πολιτισμός.

Για να πετύχουμε τον σκοπό της ριζικής αναθέσμισης της νομοθετικής εξουσίας και το πέρασμα της από τα χέρια των κομματικών συμμοριών και των ολιγαρχικών οικονομικών συμφερόντων στα χέρια του λαού, επιβάλλεται να δώσουμε αγώνα σε όλα τα μέτωπα.

Προτείνω τις εξής κατευθύνσεις χωρίς να αποκλείω και άλλες που δυνατόν να προταθούν από συναγωνιστές.

  • Ενδυνάμωση του υπάρχοντος πολιτικού κόμματος του Ε.ΔΗ.Κ. το οποίο δίνει τη μάχη της ιδεολογίας και του προτασιακού πολιτικού λόγου.
  • Προσέγγιση του λαού και παρουσίαση των αρχών και θέσεων του κόμματος με κεντρικό σκοπό την ίδρυση τοπικών λαϊκών συνελεύσεων.  
  • Συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες της συμμοριοκρατίας ( κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού) με σκοπό την μεταφορά της σύγκρουσης μέσα στο ίδιο το νομοθετικό σώμα της κομματοκρατίας.
  • Προετοιμασία και πολύμορφη οργάνωση του λαού για την αδιάκοπη αλλά και την τελική σύγκρουση με την τυραννία.


Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε και εν τέλει να διασώσουμε το σύστημα της ολιγαρχίας αλλά να το καταστρέψουμε τελειωτικά και να εδραιώσουμε την εθνικοκοινωνική πολιτεία.  

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε,ΔΗ.Κ.