Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Σχόλιο για το συμπόσιο της πρέσβειρας των ΗΠΑ με τους τούρκους κατακτητές


Η παρουσία της πρέσβειρας των ΗΠΑ  Καθλίν Αν Ντόχελτι σε γιορτές και πανηγύρια με τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες του κατοχικού συνονθυλεύματος στην κατεχόμενη Κύπρο, είναι ένα ελάχιστο δείγμα της φιλοτουρκικής στάσης των Αμερικανών.
Το ουσιώδες της υπόθεσης έγκειται στην υποβάθμιση της κυπριακής δημοκρατίας η οποία θεωρείται εμπράκτως από τους Αμερικανούς ως κράτος των νοτίων ή των “ελληνοκυπρίων” ενώ το κατοχικό μόρφωμα αναγνωρίζεται εμμέσως ως το κράτος των “τουρκοκυπρίων”.

Έτσι η Αμερικανίδα πρέσβειρα εμφανίζεται ως απεσταλμένη του αμερικανικού διπλωματικού σώματος στην Κύπρο και όχι στην κυπριακή δημοκρατία.
Το γεγονός αυτό προστίθεται σε σωρεία άλλων τοιούτων που αναβαθμίζουν το κατοχικό μόρφωμα, την δε ευθύνη για αυτή την εξέλιξη φέρει κατά μεγάλο μέρος η μειοδοτική πολιτική των κρατούντων από την εισβολή και εντεύθεν
Η κατάληξη των προδοτικών συνομιλιών, των συμφωνιών και των σχεδίων λύσης που τέθηκαν ή πρόκειται να τεθούν, οδήγησαν στην εμπράγματη αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος σε αυτόνομη κρατική οντότητα.
Είναι στη βάση αυτής της εμπράγματης αναγνώρισης που επιχειρείται η τελική λύση της συνομοσπονδίας την οποία μάλιστα παραπλανητικά ονομάζουν ομοσπονδία.

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ