Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Στο DNA της προδοσίας προδιαγράφεται η Δ.Δ.Ο. και η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ


Πρώτοι εμείς ως ΕΔΗΚ καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις των κρατούντων, ξεσκεπάζοντας την προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων το 2004.
Αναλύσαμε ακόμα το DNA της προδοσίας δείχνοντας τους δύο έλικες που περιελίσσονται του άξονα της ενδοτικής πολιτικής.

Τον έλικα της διαδικασίας των συνομιλιών που υποστασιοποιεί τις κοινότητες και παρακάμπτει την κυπριακή δημοκρατία και τον έλικα της εμπράγματης διευθέτησης που περιλαμβάνει την εμπράγματη άρση της εμπολέμου καταστάσεως και εν γένει την λειτουργική αναγνώριση της κατοχικής κρατικής δομής.
Τόσο η διαδικασία των συνομιλιών όσο και η εμπράγματη διευθέτηση έχουν δύο στόχους.
Ο ένας είναι να επιβάλουν την Δ.Δ.Ο. και ο άλλος να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις της διχοτόμησης που θα αποτελέσει το σχέδιο Β του κατεστημένου εάν αποτύχει η προσπάθεια επιβολής της Δ.Δ.Ο..
Τα λεγόμενα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης βρίσκονται στην κατεύθυνση της προετοιμασίας της διχοτόμησης και του περάσματος από την λειτουργική αναγνώριση της κατοχικής κρατικής δομής σε περιορισμένη αναγνώριση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η φάση της περιορισμένης αναγνώρισης θα ανοίξει το δρόμο προς την πλήρη αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος και από τα Ηνωμένα Έθνη.
Όταν τα πράγματα θα φτάσουν στην περιορισμένη αναγνώριση οι συνομιλίες θα μετεξελιχθούν σε διάλογο για εξεύρεση ειρηνικής συμβίωσης των δυο κρατικών δομών και καλής γειτονίας, δεδομένου ότι θα έχουν να επιλύσουν το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ και των υδρογονανθράκων.  Θέματα τα οποία έχουν στο πρόγραμμα τους να τα λύσουν μέσα από διμερείς συμφωνίες.
Οι προβλέψεις αυτές που αφορούν στην πορεία του κυπριακού προβλήματος εξάγονται από την ανάλυση της πολυετούς πορείας του ενδοτισμού με την προϋπόθεση πως θα παραμείνουν στην εξουσία οι προδοτικές δυνάμεις υπό την στήριξη του λαού.
Από ότι φαίνεται όμως ο λαός που θα γκρεμίσει από τους θρόνους τους προδότες , δεν υπάρχει.
Το τελικό συμπέρασμα αυτής της ανακοίνωσης είναι πως αν δεν καταγγελθεί το κατεστημένο που από την εποχή του ρασοφόρου ολετήρα Μακαρίου μέχρι σήμερα συνθηκολογεί και συνεργάζεται με τους κατακτητές εξυφαίνοντας σχέδια και προτάσεις που οδηγούν στην οριστική παγίωση της κατοχής , η Κύπρος θα χαθεί.
Μόνο αν πέσει το κατεστημένο και υπάρξει μια πραγματική μεταπολίτευση θα γεννηθεί η ελπίδα εδραίωσης της στρατηγικής της απελευθέρωσης.

Λουκάς Σταύρου