Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1821


Τιμούμε σήμερα τους ήρωες της επανάστασης του 1821 που με τον τιτάνιο αγώνα τους έσπασαν τα δεσμά των τετρακοσίων ετών  οθωμανικής δουλείας και δημιούργησαν το κράτος των Ελλήνων.

Το ελληνικό έθνος κατά την μακρά περίοδο της σκλαβιάς του , που αρχίζει από την ρωμαϊκή κατοχή την οποία διαδέχθηκε η τουρκοκρατία , ουδέποτε έχασε την ταυτότητα του και κράτησε ζώσα την εθνική του συνείδηση και το όραμα της απελευθέρωσης του και της επανασύνδεσης της ιστορικής του πορείας με την αρχαιοελληνική δόξα.
Εκδηλώθηκε μάλιστα η βούληση της απελευθέρωσης , διαρκούσης της βυζαντινής κατοχής στο έργο του φιλοσόφου Γεωργίου Πλήθωνος Γεμιστού με πρόταση ολοκληρωμένη για δημιουργία ελληνικού κράτους , με φυλετική βάση που θα στηριζόταν στην ελληνική κοσμοθέαση, με εθνικό στρατό , με λαϊκή αντι-ολιγαρχική οικονομία , με λαϊκό δίκαιο.
Εγνώριζαν επίσης οι αγωνιστές του 21 την αρχαία Ελλάδα , τους παλαιούς Έλληνες όπως τους ονόμαζε ο Κολοκοτρώνης και είχαν πλήρη συνείδηση της φυλετικής συνέχειας.
Το έθνος με την επανάσταση του 1821 δημιούργησε το κράτος και όχι το αντίστροφο όπως διάφοροι εθνομηδενιστές και ανθέλληνες διατείνονται.
Το κράτος όμως αυτό,  έπεσε στα χέρια της ληστρικής ολιγαρχίας , των σκοταδιστών και των ξένων και σήμερα κατάντησε να είναι μια θηλιά στο λαιμό του λαού , ένα εργαλείο καταλήστευσης της λαϊκής εργασίας , διάλυσης της παραγωγής και διαγραφής της εθνικής πνευματικής κληρονομιάς.
Δια τούτο σήμερα καλείται το έθνος να ανατρέψει το τυραννικό κράτος και να ολοκληρώσει την επανάσταση του 1821 , ορθώνοντας ένα εθνικοκοινωνικό κράτος που θα συντρίψει την αμάθεια και τον σκοταδισμό , την ολιγαρχία και τους τυραννικούς θεσμούς της , την κομματοκρατία και την ξενοκρατία.
Στην νέα επαναστατική διαδικασία που αρχίζει ήδη να πραγματώνεται ας μας καθοδηγούν τα λόγια του Κολοκοτρώνη: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ , φωτιά και τσεκούρι στην ολιγαρχική τυραννία , στάχτη και όλεθρος στα οχυρά της.
Εμείς οι Έλληνες της Κύπρου αντιμετωπίζουμε άμεσο κίνδυνο εκτουρκισμού μέσα από τα σχέδια που εξυφαίνει η ντόπια ρυπαρή και προδοτική ολιγαρχία σε συνεργασία με τους κατακτητές.
Η  μεγίστη απόδοση τιμής στους ήρωες του 1821 και της ΕΟΚΑ , είναι να πολεμήσουμε το τουρκοπροσκυνημένο κυπριακό κατεστημένο με όραμα την απελευθέρωση και την αυτοδιάθεση.

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ