Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Φωτιά στις τράπεζες


Η τραπεζοκρατική τυραννία σε περίοδο προεκλογική πληρώνει με μεγάλα ποσά τα ΜΜΕ υπό τύπο διαφημίσεων .
Οι τράπεζες δίνουν ,  λένε οι διαφημίσεις τους, καταναλωτικά και οικιστικά δάνεια.
Σκεφτείτε όμως όταν η αγορά είναι νεκρή και διαλυμένη η παραγωγική βάση και η μικρομεσαία επιχείρηση , σε ποιους απευθύνονται αυτές οι προσφορές .

Ασφαλώς στην ολιγαρχία του πλούτου και στους υψηλόμισθους δημόσιους υπάλληλους.
Ακούσατε να δίνουν έστω και ένα σεντ στην παραγωγική διαδικασία;
Ούτε δίνουν ούτε πρόκειται να δώσουν . Διότι οι τραπεζίτες που χειρίζονται το χρήμα ολόκληρης της κοινωνίας “επενδύουν” εκεί που έχουν άμεσα και υψηλά κέρδη και δεν τους ενδιαφέρει η εθνική ισόρροπη παραγωγική αναβάθμιση.
Η οικονομία φούσκας που οδήγησε στην κρίση της εθνικής οικονομίας και επέτρεψε την αρπαγή του κοινωνικού πλούτου συνεχίζεται αμείωτη ύστερα από την χρηματοδότηση των τραπεζών και την υπερχρέωση του λαού.
Κύπριε πολίτη , αν αυτή την καταστροφική διαδικασία της τραπεζοκρατικής καπιταλιστικής οικονομίας δεν μπορείς να την καταλάβεις τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές έχουμε το πρόγραμμα και την θέληση να σταματήσουμε αυτή την εθνική κατρακύλα. Να καταργήσουμε την τραπεζοκρατική οικονομία και να ανασυγκροτήσουμε την εθνική παραγωγή στο σύνολο της μέσα από την κρατική τράπεζα παραγωγικών επενδύσεων που θα στηρίξει το κοινωνικό παραγωγικό σχέδιο χωρίς την δουλεία του τόκου και την διαμεσολάβηση των παρασίτων τραπεζιτών.
Με το πρόγραμμα μας θα κτυπήσουμε άμεσα την ανεργία και θα συντρίψουμε την ταξική ανισότητα που δημιουργεί το ίδιο το αστικό κράτος.
Το πολιτικό φάσμα του κυπριακού κατεστημένου σε καλεί να υποταχθείς , να πειθαρχήσεις , να προσκυνήσεις τα αφεντικά της κοινωνίας.
Φτύσε τους κατάμουτρα.
Στήριξε την εθνικοκοινωνκή ιδεολογία της εφόδου.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ
Ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού