Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ζήτω η εθνικοκοινωνική επανάσταση


Στις παρούσες συνθήκες της παγκόσμιας επικράτησης του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού που στην Κύπρο αντιπροσωπεύεται από την ντόπια τραπεζοκρατία , δηλαδή την σχέση ανάμεσα στον ιδιώτη τραπεζίτη και τον πολιτικό που τον στηρίζει εξασφαλίζοντας του το απαραίτητο νομικό πλαίσιο δράσης και παρέχοντας του την δυνατότητα να διαφεντεύει της οικονομίας της κοινωνίας , εμείς οι εθνικοκοινωνιστές έχουμε ως κεντρική μας θέση την κατάργηση της τραπεζοκρατίας.

Η κατάργηση της τραπεζοκρατίας είναι αλληλένδετη με την ριζική αλλαγή του πολιτειακού συστήματος ώστε να διασφαλίζεται η λαϊκή εξουσία και το κοινωνικό συμφέρον ενάντια σε κάθε δυνατότητα συσσώρευσης ισχύος σε λίγα χέρια , είτε σε φατρίες της ολιγαρχίας είτε σε τάξεις είτε σε κόμματα.
Η κατάργηση της τραπεζοκρατίας σημαίνει ακόμα την ριζική αλλαγή του τρόπου παραγωγής που σήμερα στηρίζεται στις επιλεκτικές ταξικές σχέσεις του τραπεζίτη με την ντόπια παροικούσα πλουτοκρατία .
Στο εθνικοκοινωνικό κράτος δεν θα υπάρχει ούτε ο τραπεζίτης, ούτε ο πλουτοκράτης ταξικός του συνέταιρος , ούτε ο πολιτικός που θα στηρίζει και τους δύο και θα βρομίζει την κοινωνία με το πελατειακό του σύστημα και την διαφθορά.
Στο εθνικοκοινωνικό κράτος η κρατική τράπεζα παραγωγικών επενδύσεων θα στηρίζει ισχυρές συμμετοχικές επιχειρήσεις ολοκληρωμένης δομής , χωρίς να ασκεί την δουλεία του τόκου ή την ληστεία των λεγομένων κρατικών ή ημικρατικών οργανισμών.
Απέναντι στην επαναστατική πρόταση μας βρίσκεται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στο οποίο περιλαμβάνονται και οι λεγόμενοι εθνικιστές που δεν είναι τίποτα άλλο από το προσωπείο της ακροδεξιάς που υπηρετούν λυσσαλέα την τραπεζοκρατία και τα πολιτικά συστήματα που την στηρίζουν,  είτε του κοινοβουλευτισμού είτε της δικτατορίας , όπου και στις δύο περιπτώσεις γεμίζουν τα χέρια τους με το χρυσάφι που τους παρέχουν τα αφεντικά της κοινωνίας , απαιτώντας υποταγή και πειθαρχεία από τον καταφρονεμένο λαό.
Κάθε συμβιβασμός ή συνεργασία με το πολιτικό φάσμα της τραπεζοκρατικής τυραννίας είναι πράξη υποδούλωσης , αυτοταπείνωσης και αυτοκαταστροφής.
Πίσσα στα μούτρα τους.
Πολίτες συμπορευθείτε με την ιδεολογία της εθνικοκοινωνικής εφόδου.
Φωτιά στο σύστημα.
Ζήτω η εθνικοκοινωνική επανάσταση.   

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ
Ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού